Cei mai dulci pantofi din Romania se fac la Sibiu

Cea mai noua moda in materie de incaltaminte pentru femei a fost lansata de o tanara din Sibiu. Ea produce pantofi din ciocolata, iar acestia au mare priza la doamne. Andreea Budulan spune ca “a dat lovitura” de 8 Martie, cand a vandut peste 100 de bucati.

andreea budulan - pantofi de ciocolataAndreea este prima persoana din Sibiu care produce pantofi din ciocolata accesorizati. A vazut prima oara pantofi de ciocolata pe Internet si asa s-a decis sa faca si ea. Insa pentru a face rost de forma matrice in care se toarna ciocolata a fost nevoita sa ceara ajutorul fratilor ei care lucreaza in strainatate. Odata adusa matricea, Andreea s-a apucat sa faca pantofi. Din ciocolata alba, neagra sau cu lapte, de orice culoare, orice doamna sau domnisoara poate avea o pereche de pantofi accesorizati, umpluti cu bomboane, trufe sau praline de ciocolata, ambalati in cutie.

Sibienii prefera in special pantofii albi din ciocolata, care nu se incalta, ci se mananca. Un asemenea pantof de ciocolata, “marimea 33-34″, potrivit unui pantofar priceput, umplut cu praline de ciocolata, costa 50 de lei.

Albul, mereu la moda

“Albul merge foarte bine mai ales pentru comenzi. Cine comanda face cadou pentru o domnisoara sau o doamna. Un pantof cantareste 120 de grame si are tot felul de accesorii, spre exemplu un fluturas, nasturi, etc. Pantoful il umplem intotdeauna cu praline, cu bomboane, trufe de ciocolata, in ideea ca nu te apuci sa musti imediat din el. Toata lumea vrea sa il vada acolo mai mult timp”, a declarat, pentru AGERPRES, Andreea Budulan.

Creatoarea pantofilor inediti si-a propus sa extinda gama si sa faca si pantofi barbatesti, tenisi, ghete de fotbal si botosei pentru bebelusi. Desigur, tot din ciocolata.

Pana va reusi sa-si “incalte” toti clientii in creatii de ciocolata, Andreea Budulan este solicitata la nunti, botezuri, evenimente, unde incearca sa impresioneze. Afacerea ei a inceput cu o idee in timpul nuntii. Practic, in urma cu opt ani de zile, Andreea nu a fost multumita de bufetul de fructe si ciocolata de la propria nunta si s-a gandit pe urma, timp doi ani, cum ar putea sa imbunatateasca aceasta idee.

“Noi ne-am casatorit acum opt ani si atunci a aparut fantana de ciocolata in Sibiu. Si am spus ca e ceva deosebit. Am avut foarte multi copii la nunta. Am fost dezamagita sa vad bufetul de ciocolata, pentru ca a fost mic, s-a terminat ciocolata, s-au terminat fructele. De la nunta mea a pornit ideea. Ideea mi s-a parut geniala si doi ani m-am gandit cum sa arate mai bine, mai apetisant acest bufet. Am incercat ca bufetul de nunta sa arate mai bine. Din vara lui 2011 am cumparat fantana de ciocolata. Din 2012 am fost invitati la un targ de nunti, acolo am pregatit un bufet super frumos si asa au inceput nuntile”, povesteste Andreea.

Educatie prin ciocolata

Ea a absolvit Liceul de industrie alimentara din Sibiu, dar recunoaste ca nu i-a placut meseria de tehnician in industria alimentara. Asa ca s-a apucat de Facultatea de contabilitate, insa nici contabila nu e, ci dupa nunta s-a reorientat profesional, invatand sa sculpteze in fructe si legume, iar apoi a facut un curs de ciocolatier si astfel a reusit sa puna pe picioare o afacere proprie. Si nu e doar o afacere cu praline si artizanat in ciocolata, ci si ceva creativ pentru copii, deoarece Andreea organizeaza si de ateliere de ciocolata pentru cei mici, visul ei fiind sa devina educatoare.
“Eu am facut Liceul de industrie alimentara. Nu a fost ce mi-am dorit. Eu mi-am dorit sa fiu educatoare. Si de acolo am pornit cu ideea cu atelierele de ciocolata. Diploma de tehnician in industria alimentara. Pe urma am facut Facultatea de contabilitate. (…) Am invatat sa fac sculpturi in fructe. (…) Am cautat foarte mult sa fac un curs de specializare. Am gasit foarte greu. Am gasit la Odorheiu Secuiesc, cei de la PanGastRo. Am facut curs de doua zile, tehnici de baza, mi-a fost destul. Am venit acasa, am facut practica si am vrut sa fac retete in felul meu”, spune Andreea.
Astfel, desi in urma cu opt ani era o mireasa preocupata daca fructele si ciocolata de la bufet vor ajunge pentru toti invitatii, acum este cautata la foarte multe nunti din Sibiu pentru ca are ciocolata belgiana, foarte apreciata, pe care o evidentiaza in diverse aranjamente. Cand nu este la nunti si botezuri, Andreea ii invata pe copii sa se “joace” sanatos cu ciocolata. Asa s-a intamplat si la cel mai recent targ dedicat artizanilor, unde zeci de parinti au fost fericiti ca si-au adus copiii care, imbracati in mici cofetari, au pictat si decorat figurine de Pasti din ciocolata.

Sursa: agerpres

Foto: Isabela Paulescu