Fonduri suplimentate pentru Muzeul Astra. La ce vor fi folositi banii

Un numar de 18 monumente apartinand minoritatilor etnice, incluse in circuitul de vizitare Calea minoritatilor etnice, vor beneficia de o suplimentare a fondurilor pentru lucrari de conservare preventiva, de restaurare sau lucrari de reconstructie.

C.N.M. ASTRA, premiat la Salonul National de Restaurare 2014!2

Muzeul ASTRA a primit o finantare suplimentara pentru proiectul Patrimoniu deschis, in valoare de 95.890 euro nerambursabili, in cadrul sesiunii de finantare a unor activitati suplimentare organizata din fondurile ramase nealocate in cadrul programului PA16/RO12 Conservarea si revitalizarea patrimoniului cultural si natural.

Proiectul se va finaliza in luna aprilie 2017 si va avea o valoare totala de 3.595.941 euro nerambursabili, fonduri care au fost folosite pentru a realiza un program cultural complex, ce include constructia Pavilionului Muzeal Multicultural, reconstructia, conservarea si restaurarea a 18 monumente reprezentative pentru diverse etnii din Muzeul in aer liber, dezvoltarea si promovarea circuitului expozitional „Calea minoritatilor etnice”, conservarea a 2.000 bunuri muzeale si consolidarea relatiilor romano-norvegiene prin cercetari comune privind istoria culturala a minoritatilor etnice.

Patrimoniu Deschis. Cresterea accesibilitatii publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTRA a fost ales ca proiect predefinit in cadrul programului PA16/RO12 „Conservarea si revitalizarea patrimoniului cultural si natural”, primind o finantare 100% nerambursabila in valoare de 3.595.941 euro prin Granturile SEE 2009-2014 (Islanda, Liechtenstein si Norvegia).