TIMP LIBER

1 Mai cu zapada de un metru

1 Mai cu zapada de un metru

Zeci de turisti au ales sa petreca 1 Mai la Balea Lac, judetul Sibiu, profitand de vremea frumoasa, dar si de cel mai consistent strat de zapada din tara, care masoara 110 centimetri, scrie MEDIAFAX.serbarile-zapezii-balea-lac

Reprezentantii Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, au declarat ca la Balea Lac se inregistreaza 110 centimetri de zapada, fiind singura zona din tara cu strat de nea atat de consistent.

„La Balea Lac este cel mai consistent strat de zapada din tara. Mai este zapada de 80 de centimetri la Varful Omu, dar peste un metru nu este decat la Balea Lac. La alte statii din tara mai exista zapada de 10 – 20 de centimetri”, spun meteorologii sibieni.

Joi, la Balea Lac vremea a fost frumoasa, doar pe creste inregistrandu-se precipitatii mixte. Potrivit reprezentantilor firmelor care au cabane in zona Balea, zeci de turisti au urcat cu telecabina de la Balea Cascada la Balea Lac, alegand sa-si petreaca ziua la munte, pentru a profita de zapada. (foto: www.sibiul.ro)

La Balea au ajuns si turisti straini, atrasi in special de farmecul locului.

„Am fost de cateva ori aici, cunoastem regiunea, e foarte frumos. Vin din Elvetia, pentru noi nu e asa de special faptul ca e zapada in luna mai”, a spus Martin Merk, un turist elvetian care a ajuns joi la Balea Lac.

Turistii care au urcat la munte au avut posibilitatea de a admira peisajul, dar si Hotelul de Gheata, care nu s-a topit in intregime. Desi turistii nu se mai pot caza in aceasta constructie, ruinele hotelului si ale Bisericii de Gheata mai pot fi admirate.

Salvamontistii sibieni le amintesc, insa, turistilor care vor urca in zilele urmatoare la Balea Lac ca in Muntii Fagaras, la peste 2.000 de metri altitudine, riscul producerii avalanselor este de patru pe o scara de la unu la cinci si le solicita prudenta maxima.

Potrivit salvamontistilor, riscul ramane mare pana luni seara, la ora 20.00.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275