CULTURA

„Antisocial”, Marele Premiu al Galei Premiilor Radio Romania Cultural

„Antisocial”, Marele Premiu al Galei Premiilor Radio Romania Cultural

Spectacolul ”Antisocial”, pus in scena de studentii Departamentului de Arta Teatrala al Facultatii de Litere din cadrul Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu a primit, luni seara, Marele Premiu la categoria „Teatru”, al celei de-a XVI-a editii a Galei Premiilor Radio Romania Cultural.

Spectacolul, semnat de Bogdan Georgescu, este produs de Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu si de Departamentul de Arta Teatrala al Universitatii „Lucian Blaga“ din Sibiu. La categoria „Teatru” au fost nominalizati: spectacolul „Bach Files” de la Teatrul Bulandra din Bucuresti, cu muzica de Adrian Enescu pe teme de Bach, in regia lui Alexandru Darie; Actrita si coregrafa Andreea Gavriliu, pentru coerenta, umorul si ingeniozitatea coregrafiilor si a spectacolelor coregrafice pe care le semneaza; Actorul Cristian Iacob, pentru  interpretarea tripletilor Zanetto din spectacolul „Trei gemeni venetieni”, productie a Teatrului Mic din Bucuresti.

„Este un premiu important, decis in unanimitate de catre juriu, pentru intreaga echipa si pentru sustinerea initiativei noastre de a porni o dezbatere nationala despre starea sistemului de educatie din Romania si posibilitatile de reinventare a acestuia. Vreau sa multumesc postului Radio Romania Cultural si juriului Galei, Domnului Constantin Chiriac, Luminitei Puiulet, Claudiei Maior si Teatrului National Radu Stanca, Univeristatii Lucian Blaga din Sibiu, si in primul rand actorilor din spectacol –  Cristi Timbus, Maria Tomoiaga, Cristina Blaga, Anton Balint, Calin Mihail Roajda, Paul Bondane, Alexandra Ioana Serban”, a declarat Bogdan Georgescu.

Subiectul piesei „Antisocial” va este, probabil, familiar. Intr-un liceu din Romania anului 2015, elevii creeaza un grup secret pe o platforma de socializare. Ajutati de cativa elevi, profesorii afla, se infiltreaza si ii demasca. Bogdan Georgescu, autorul spectacolului, a folosit acest punct de plecare pentru a construi o poveste complexa si provocatoare, care imbina biografiile reale ale actorilor cu teme actuale.

Anul trecut TNRS, ULBS si BRD prin Platforma culturala BRD Scena9, au realizat un turneu national, Manifest pentru Dialog, in 21 de orase ale tarii, in perioada noiembrie – decembrie 2015: Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Iasi, Botosani, Suceava, Deva, Bistrita, Targu Mures, Alba Iulia, Ploiesti, Pitesti, Ramnicu Valcea, Craiova, Timisoara, Oradea, Baia Mare, Cluj-Napoca, Sibiu, Bucuresti si au adunat in salile de spectacole peste 3500 de parinti, profesori si elevi.

Gala Radio Romania Cultural 2016 - Antisocial


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279