TIMP LIBER

11 decembrie 2015. 111 ani de cand functioneaza Baia Populara

11 decembrie 2015. 111 ani de cand functioneaza Baia Populara


baia populara sibiu1

Cel mai vechi SPA din România implineste azi, venerabila varsta de 111 ani. In 11 decembrie 1904, Baia Populara Sibiu isi deschidea portile intr-o cladire ce semana foarte mult cu Baia Muller din Munchen, cele doua fiind concepute de același arhitect.

Pentru ca era foarte cautata, in 1906 Baia Populara a fost transformata in Sanatoriu. Timp de 111 ani Baia și-a pastrat utilitatea, dar s-a și dezvoltat astfel ca astazi ofera atat servicii sociale, cat și servicii de agrement și ingrijire prin intermediul bazinului, saunei și salonului de masaj.

Administratia locala a pregatit anul acesta un amplu proiect de reabilitare a cladirii, cu intentia de a o conserva și de a o face mai functionala.

Proiectul care va primi finantare incepand de anul viitor vizeaza modernizarea retelelor de utilitati și reamenajarea mansardei pentru extinderea suprafetei utile, dar și separarea fluxului de servicii sociale de cel al serviciilor de agrement și crearea unui coridor care sa lege direct bazinul de sauna.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309