ACTUALITATE

Carabulea: “Structurile… consolidate dau rezultate”

Carabulea: “Structurile… consolidate dau rezultate”

Ilie Carabulea spune despre el ca este “un om cu intelepciune” si isi asigura colaboratorii ca “structurile… consolidate dau rezultate”, potrivit interceptarilor telefonice realizate de procurorii anticoruptie.

Ilie Carabulea ii spune, in cadrul unei discutii telefonice, lui Marian Mirzac, ca el e „un om cu intelepciune” si ca „structurile consolidate dau rezultate”, potrivit referatului procurorilor DNA, care i-au retinut marti pe cei doi pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni

Omul de afaceri Ilie Carabulea, care controleaza grupul Carpatica, fostul director general al Carpatica Asig, Marian Mirzac, si Radu Mustatea, membru in CA al acestei companii, au fost retinuti, marti seara, de procurorii anticoruptie.

Potrivit anchetatorilor, in perioada mai – iunie 2013, Carabulea, Mirzac si Mustatea, impreuna cu alte persoane, au constituit o asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Conform referatului intocmit de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in cadrul unui dialog telefonic purtat in 28 mai 2013, de Carabulea si Mirzac, este reliefata „relatia de simbioza dintre cei doi inculpati”.

„Carabulea Ilie: Deci stati linistit … a, am rugamintea considerati ca… un moment nepotrivit si sa dati uitarii si trecutului orice fel de alta stare de spirit, deci decat pe cea care o cunoasteti care o fost in regula, ca… a… am fost o echipa puternica care am avut rezultate si care in continuare a… a… constructia facuta, structurile… consolidate dau rezultate.

Mirzac Marian: Sigur. Cum reusiti dumneavoastra sa-mi ridicati moralul de fiecare data nu stiu…

Carabulea Ilie: (rade)… nu, domne eu sunt un om cu intelepciune… (rade).

Mirzac Marian: Asta e. Exact, exact.”

Mai mult decat atat, precizeaza anchetatorii in documentul citat, atat Carabulea, cat si Mirzac si-au luat masuri de siguranta pentru a ascunde aceste relatii care excedau cu mult relatiile profesionale, stabilind intalniri fie in zone izolate, precum Aerodromul Cisnadioara, fie locuri publice intens circulate – cum ar fi parcarea mall-ului AFI Cotroceni.

In cadrul aceluiasi referat apar si discutii purtate de fostul director general al Carpatica Asig si sotia ministrului Finantelor, Laura Chitoiu, acuzata ca, in calitate de director in cadrul Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF), ar fi ajutat o persoana sa ocupe functia de director general la o societate de asigurari.

Din dialogurile purtate intre acestia reiese faptul ca sotia lui Chitoiu intervine nu doar pentru a devansa data intervievarii Inei Crudu, dar si pentru ca persoanele desemnate in comisie sa nu puna intrebari incomode.

„Chitoiu Laura: Mhi. Eu pe la noua jumate ajung.

Mirzac Marian: Sau, ma rog, noua jumate ajung si eu si vedem unde-o tinem. Ori il …

Chitoiu Laura: Mhi. Pai da, ca nu vreau s-o tin la mine …

Mirzac Marian: Nu, nu. Nu cu alte persoane de fata, normal.

Chitoiu Laura: Pai da, pai la mine eu … sunt zece acolo, ce sa fac!

Mirzac Marian: Sau chiar dac-o fi, ii scoatem p-aia din … sus, din sala de consiliu, ii scoatem p-aia afara pentru o ora, cat o dura povestea asta, da, oricum, las ca ma ocup eu maine dimineata.

Chitoiu Laura: Ce o ora fata(?), o ora … iti dai seama ca … juma de ora ca … sper sa nu se-apuce asta la povestit. Adica, eu sper sa dureze putin.

Mirzac Marian: Da …

Chitoiu Laura: Pai da de asta vreau sa-ti zic, sa stii si tu. Eu ajung pe la noua jumate, dar, daca e, sa stii si tu ca am nevoie de-o sala.

Mirzac Marian: Ma ocup eu maine Laura, cand ajung acolo, si …

Chitoiu Laura: Da? OK.

Mirzac Marian: Crezi c-ar fi bine sa bag si eu capul p-acolo, pe la comisie? Nu cred.

Chitoiu Laura: Pai, da. Pai de ce sa nu bagi, ce-are?”


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279