SOCIAL

275 de ani impliniti de Spitalul Militar de Urgenta „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu!

275 de ani impliniti de Spitalul Militar de Urgenta „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu!

275 de ani impliniti de Spitalul Militar de Urgenta Dr. Alexandru Augustin Sibiu!2

Spitalul Militar de Urgenta „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu implineste 275 de ani de atestare documentara, fiind organizata si o aniversare in acest sens.

La eveniment sunt invitati si asteptati sa participe reprezentantii structurilor din reteaua sanitara a Ministerului Apararii Nationale, reprezentanti ai sistemului medical si mediului academic, precum si personalul Spitalului Militar de Urgenta „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu, fost si actual.

Primele date despre Spitalul Militar de Garnizoana Sibiu, prin atestare documentara, dateaza din anul 1739, apoi 1742, cand isi avea sediul intr-o cladire de pe strada Ampere, in zona garii Sibiu (azi demolata), langa zidul orasului.

De-a lungul timpului, spitalul a functionat in mai multe localuri din orasul Sibiu (cazarma Kempel din Piata Armelor si pe strada Centumvirilor). In localul actual — fosta Scoala de cadeti, nou construita la vremea aceea — fiinteaza din anul 1859 pana in zilele noastre. In anul de gratie 1859 putem spune ca s-a implinit un deziderat vechi de sapte decenii, anume deservirea celei mai mari si importante garnizoane militare a Transilvaniei de catre o institutie spitaliceasca moderna si incapatoare (400 paturi de spital).

Pana la 1918, sub regim austriac, din 1867 sub regim austro-ungar, spitalul a purtat denumirea de Spitalul militar de Garnizoana nr. 22 Sibiu — Franz Iosif II.

In urma unirii Transilvaniei cu Romania la 1 Decembrie 1918, Consiliul Dirigent al Transilvaniei cu sediul la Sibiu a preluat toate cazarmile si obiectivele militare austro-ungare din Transilvania, respective cele din Sibiu, preluandu-se totodata de romani si Spitalul Militar de Garnizoana nr. 22 care, incepand cu anul 1919, devine astfel Spitalul Corpului 7 al Armatei Romane.

Intre anii 1930-1940 el s-a numit Spitalul Militar „Regele Carol al II-lea”, intre anii 1940-1947, Spitalul Militar „Regina Mama Elena” din anul 1948 si pana in anul 2000 functioneaza sub numele de Spitalul Militar Sibiu.

In anul 2000 este numit Spitalul Militar de Urgenta Sibiu, iar in anul 2001 primeste denumirea actuala Spitalul Militar de Urgenta „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu.

Prin participarea la eveniment a personalului din reteaua sanitara a Ministerului Apararii Nationale si a invitatilor, se aduce un omagiu celor care au slujit cu devotament medicina militara sibiana.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275