CULTURA

3000 km pe bicicleta pentru sprijinul bibliotecilor. Vineri ajunge la Biblioteca ULBS

3000 km pe bicicleta pentru sprijinul bibliotecilor. Vineri ajunge la Biblioteca ULBS

lecturand prin europa_001

Un bibliotecar din Sfantu Gheorghe vrea sa atraga atentia asupra bibliotecilor romanesti intr-un mod inedit. László Kiss parcurge 3000 de kilometri, de la Marea Neagra la Marea Nordului, in cadrul campaniei “Lecturand prin Europa – Bibliotecile scolare de la Marea Neagra la Marea Nordului”, initiata pentru a sensibiliza opinia publica asupra importantei bibliotecilor, si pentru a reinfiinta Biblioteca Pedagogica Nationala I. C. Petrescu.

Timp de 21 de zile, intre 7 iunie si 5 iulie 2015, va parcurge pe bicicleta mai mult de 3.000 de km, de la Constanta pana la Amsterdam, vizitand biblioteci scolare, publice si universitare din sapte tari-membre ale Uniunii Europene.

Vineri, 12 iunie, László Kiss poposeste si la Sibiu, in jurul orei 18, unde va fi insotit pe o portiune de traseu de bibliotecari si elevi pe biciclete. El va fi primit la Biblioteca Universitatii “Lucian Blaga” din Sibiu, unde va prezenta campania bibliotecarilor sibieni.

Printre obiectivele acestei campanii se numara: crearea unei legaturi mai stranse intre biblioteci prin schimburi de experienta, solidarizarea oamenilor obisnuiti cu cauza bibliotecilor, promovarea Congresului Asociatiei Internationale a Bibliotecilor Scolare,  care va avea loc in perioada 28 iunie – 03 august 2015 la Maastrich.

Toate institutiile care vor fi parte din campanie vor semna un „Pasaport de Bibliotecar”, un afis care va contine stampilele bibliotecilor si semnaturile bibliotecarilor unde va poposi aceasta campanie.

Evenimentul de la Sibiu este realizat si sprijinit de Biblioteca Universitatii “Lucian Blaga” si Asociatia Bibliotecarilor din Romania – Filiala Sibiu.

Mai multe informatii pe site-ul campaniei http://readingacrosseurope.blogspot.ro/ si pe pagina https://www.facebook.com/readingacrosseurope?pnref=story .

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279