SOCIAL

60 de elevi vor fi studenti pentru o saptamana la Scoala de vara a ULBS

60 de elevi vor fi studenti pentru o saptamana la Scoala de vara a ULBS

scoala de vara ulbs - iulie 2015

Elevi din toata tara la Scoala de vara de la Sibiu – Alege-ti cariera SMART ! Aproape 60 de elevi de liceu din toate colturile tarii — Sibiu, Iasi, Bucuresti, Alba, Giurgiu, Brasov, Harghita, Covasna, Tulcea, Timis — vor participa la cea de a treia editie a Scolii de vara — Alege-ti cariera SMART !, organizata de Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu. Din 20 si pana in 26 iulie, cei 58 de elevi vor avea sansa de a fi pusi in contextul real al diferitelor cariere pe care ar putea sa urmeze.

‘Scopul acestei scoli de vara este de a ajuta liceenii sa isi aleaga cariera potrivita, printr-un exercitiu realist, printr-un contact direct cu ceea ce pot practica la finalizarea studiilor universitare. Elevii vor fi pusi in contextul diverselor profesii, vor testa viata de student la Sibiu pentru a putea alege din diversitatea ofertelor puse la dispozitie de ULBS. Un element important il reprezinta interactiunea permanenta a elevilor cu studentii implicati in organizarea scolii de vara. Succesul editiilor precedente a stat tocmai in entuziasmul si dedicarea studentilor si profesorilor nostri in organizarea si desfasurarea tuturor activitatilor’, a declarat prof. Univ. Dr. Livia Ilie, coordonatorul Scolii de vara ‘Alege-ti cariera SMART’.

In cadrul Scolii de Vara — Alege-ti cariera SMART ! Elevii vor participa la diverse workshop-uri in care vor fi transpusi in situatia reala a viitoarei cariere, fiecare facultate propunand unul sau mai multe workshopuri care sa raspunda diverselor specializari, acestea fiind organizate de cadrele didactice si de studentii ULBS. In prima zi, elevii au vizitat cea mai moderna biblioteca universitara din tara si au participat la un curs de prim ajutor. Tot ieri, 20 dintre participanti au devenit oficial ziaristi, ei urmand sa acopere toate evenimentele Scolii de vara, sub indrumarea studentilor de la Jurnalistica, iar la final vor lua parte la editarea ziarului Young UpDate. De asemenea, in aceste zile, in cadrul programului sunt programante o excursie la Paltinis, seri distractive, programe turistice, activitati sportive. Locatiile vor fi diverse si interesante, de la laboratoare specifice fiecarui workshop propus, pana la actiuni in aer liber.

Intalnire cu antreprenori

Ziua de joi este rezervata intalnirii elevilor cu antreprenori de top. Lucian Todea, founder & CEO of ITNT & co-fondator & CEO @ Zulu Soft si Bianca Dancila, Managing Director @Grip Ads le vor impartasi celor 58 de participanti experientele lor de business si ce trebuie sa faca pentru a avea succes in afaceri.

Intalnirea va avea loc in 23 iulie, in Aula Magna a Facultatii de Medicina, din cadrul Universitatii ‘Lucian Blaga’ din Sibiu.

 

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5219