ACTUALITATE

A dat plasă pentru pescuit și a prins un dosar penal

A dat plasă pentru pescuit și a prins un dosar penal

Plasa monofilament este interzisă prin lege, însă asta nu l-a împiedicat pe un sibian să ofere spre vânzare acest tip de plasă pentru pescuit. Probabil își dorea să câștige bani dar a obținut un dosar penal.
Bărbatul în vârstă de 37 de ani, din județul Sibiu, a fost prins, duminică, 21 februarie, că vindea o plasa monofilament pentru pescuit, de 35 m lungime și 1,5 m lățime (formată din fire polimerice netorsionate), în târgul de produse folosite – Obor din Sibiu, de reprezentanții Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi.
„În baza colaborării dintre Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi și Jandarmeria Sibiu, pentru respectarea legislației care reglementează pescuitul și acvacultura, un echipaj de Jandarmerie a fost solicitat în sprijin. Jandarmii au efectuat actele de constatare pentru comiterea faptei prevăzute de art. 64, lit k din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, care ulterior au fost predate organelor abilitate să continue cercetările”, conform comunicatului de presă.
Sancțiuni acordate de la începutul anului 2016
Echipe mixte de jandarmi și reprezentanți ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi au desfășurat 29 de acțiuni de la începutul anului 2016 și au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale , iar în două situații au fost constatate fapte de natură penală în domeniul legislației de resort: O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.
„Acțiunile au fost desfășurate pe râul Olt, în apropierea localităţilor Turnu Roşu, Boiţa respectiv în zona oraşului Avrig și au avut drept scop verificarea respectării legislației în vigoare privind pescuitul. În urma verificărilor echipele mixte au controlat peste 100 de persoane cu privire la deţinerea documentelor necesare pescuitului şi a modului de efectuare a acestuia și au aplicat în 16 situații sancțiuni contravenționale în valoare de 2.300 de lei în baza O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, pentru pescuit fără a deţine permis în acest sens”, se precizează în comunicat.
Faptele de natură penală constatate se încadrează în prevederile aceluiaşi act normativ care prevede că este considerată infracţiune activitatea de a „produce, importa, deţine, comercializa sau utiliza unelte de plasă de tip monofilament” (art. 64, lit k). Pentru săvârșirea acesteia persoanele sunt susceptibile de a fi pedepsite cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an şi 3 ani. Plasa a fost ridicată de jandarmi în vederea confiscării.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279