SOCIAL

A doua editie a Congresului Cybersecurity are loc la Sibiu!

A doua editie a Congresului Cybersecurity are loc la Sibiu!

Cybersecurity

Aflat deja la a doua editie, Congresul Cybersecurity in Romania (“Cybersecurity in Romania”) are loc la Sibiu, in perioada 1-3 octombrie. Evenimentul este organizat cu sprijinul: Consiliul Judetean Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Dell Security, Q-East, CertSIGN, Bitdefender, precum si de alti parteneri din mediu privat.

Organizat in partenariat cu International Telecommunication Union (ITU, ONU-Geneva), Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate (CERT-RO) si sub egida Ambasada Elvetiei in Romania, “Cybersecurity in Romania” este conceput ca o platforma de dialog public-privat, la nivel regional – central european -, in domeniul cyber si are ca scop conturarea unei perspective macro-regionale a ceea ce reprezinta cea mai mare provocare a momentului – securitatea cibernetica.

Evenimentul reuneste 74 de speakeri reprezentand institutii publice sau companii private din 29 de tari: vorbitori proeminenti, atat din sectorul public cat si din cel privat, romani, dar si din tarile din regiune (Bulgaria, Cehia, Croatia, Kosovo, Macedonia, Moldova, Ucraina, Slovenia) cat din aproape toate tarile din UE, America de Nord si Japonia. Romania va fi reprezentata de unele dintre cele mai de seama persoane cu atributii in domeniul securitatii cibernetice.

De asemenea, gratie partenariatului cu ITU, la congres vor participa si vorbitori de renume din partea unor institutii si grupuri de cercetare din strainatate care vor prezenta contextul general si exemple de bune practici.

“Cybersecurity in Romania” este deschis unui numar cat mai mare de persoane de decizie din randul intreprinderilor, scopul fiind acela de a intelege si a constientiza fenomenele si riscurile la care sunt expusi toti utilizatorii de Internet si impactul pe care il poate avea un atac cibernetic in viata personala si profesionala a fiecaruia.

Fara a-si propune sa fie un eveniment de marketing, Congresul este neutru, oferind astfel o platforma interactiva de dialog intre decidenti si specialistii IT. Prin intermediul unor workshop-uri specifice se urmareste realizarea unei dezbateri, astfel incat sa se realizeze o intelegere de 360° a principiilor celor mai noi probleme de securitate, a modurilor de preintampinare a acestora si a modurilor in care acestea sunt abordate in diferite tari, pentru a putea fi implementate in propriile institutii si companii.

Editia din luna octombrie a acestui an a “Cybersecurity in Romania” aduce o premiera in Romania: o zi de training pre-conferinta (1 octombrie a.c.) pentru persoanele de decizie care nu au o pregatire tehnica. In acest mod, oamenii de afaceri vor putea profita din plin de conferinta si vor putea gandi imediat masurile potrivite care trebuie luate in privinta propriilor afaceri. Aceasta va fi o zi de pregatire intensiva, cu interventii din Romania si din strainatate, care va introduce participantii in complexitatea problemelor, de la business intelligence, la legislatie si de la organizarea resurselor umane la riscuri si cazuri reale de atacuri interne si externe.

Evenimentul este organizat de catre Swiss WebAcademy (SWA) – o asociatie profesionala romano-elvetiana, impreuna cu Security Brokers (Italia), ASIA si Agora Group. Infiintata in 2012, SWA a devenit un promotor al tehnologiilor web in domeniul economic si institutional din Romania. In ultimii 2 ani peste 120 de romani au fost specializati, la Sibiu, in domeniile Web Design si Programare Web, prin cursuri care beneficiaza de expertiza elvetiana si care sunt sustinute de traineri atestati de Haute Ecole ARC (Ecole d’Ingénieurs, Neuchatel, Elvetia).


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309