SOCIAL

A fost lansata Asociatia Romana de Educatie in Hipertensiunea Arteriala (ARE-HTA)!

A fost lansata Asociatia Romana de Educatie in Hipertensiunea Arteriala (ARE-HTA)!

A fost lansata Asociatia Romana de Educatie in Hipertensiunea Arteriala (ARE-HTA)!2

Joi 18 septembrie 2014 a fost lansata la Bucuresti Asociatia Romana de Educatie in Hipertensiunea Arteriala (ARE-HTA), organizatie neguvernamentala nationala, care are ca scop promovarea educatiei medicale ca parte importanta a managementului hipertensiunii arteriale.

Lansarea a avut loc in cadrul Congresului Societatii Romane de Hipertensiune ”Certitudini si dileme in hipertensiunea arteriala”, manifestare medicala de maxima importanta, care reuneste anual sute de profesionisti in domeniul sanatatii ce trateaza aceasta afectiune si complicatiile sale. Congresul este organizat sub egida Societatii Europene de Hipertensiune, a Academiei de Stiinte Medicale si a Universitatii de Medicina si Farmacie ”Carol Davila” Bucuresti.

Lansarea ARE-HTA vine pe fondul unei nevoi semnificative de a oferi tratament corect, educatie si sustinere pacientului cu hipertensiune arteriala. Hipertensiunea arteriala afecteaza 40% din populatia Romaniei, dar foarte putini dintre pacientii diagnosticati constientizeaza nevoia de a urma corect si consecvent medicatia prescrisa si de a-si modifica stilul de viata. Netratata corect, hipertensiunea arteriala evolueaza si conduce in timp la complicatii importante, precum infarct miocardic, accident vascular cerebral, afectare renala, oculara etc.

ARE-HTA isi propune sa desfasoare proiecte si activitati specifice de formare si dezvoltare profesionala a asistentilor medicali in vederea sprijinirii pacientilor care sufera de HTA. Pentru atingerea scopului propus, asociatia va colabora cu intregul corp medical si organizatiile pacientilor din Romania si din alte tari, cu toate ministerele si alte institutii ale statului.

ARE-HTA va activa pentru standarde acceptabile si echitabile de ingrijire a persoanelor cu hipertensiune arteriala si complicatii ale acesteia, la nivelul intregii tari. Raspunzand indemnului “Pacientul hipertensiv are nevoie de mai mult decat o prescriptie corecta”, peste 100 de persoane participante la Congresul Societatii Romane de Hipertensiune au devenit membri ARE-HTA in prima ora dupa lansare. Judetul Sibiu a fost reprezentat de catre un colectiv de profesionisti in domeniul sanatatii format din:  Dr. Madalina Iosif, Psiholog Lacramioara Lomnasan si As. Doina Elena Clotan.

“Pacientii cu hipertensiune arteriala au nevoie de suportul nostru nemijlocit pentru a intelege importanta tratarii corecte a acestei afectiuni si pericolele la care se expun daca ignora aceasta boala. Doresc sa asigur persoanele care traiesc cu HTA in judetul nostru ca suntem in mod real activi si dornici de a pune in practica orice modalitati prin care ii putem ajuta sa contracareze efectele acestui dusman silentios si temut”, declara dr. Madalina Iosif, membru ARE-HTA Sibiu .

Asociatia este deschisa personalului de ingrijire a pacientilor cu hipertensiune arteriala si complicatii ale acesteia: asistentilor medicali care ingrijesc bolnavi cu hipertensiune arteriala, intregului corp medical, psihologilor si nutritionistilor. Membri asociati pot fi si alte persoane active in domeniul educatiei, sanatatii, drepturilor pacientilor sau alte domenii relevante, precum cadre didactice, farmacisti, redactori media etc. Numarul de membri nu este limitat. Pentru inscrieri, puteti accesa www.are-hta.ro.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279