SOCIAL

Academia Fortelor Terestre Sibiu isi pastreaza conducerea. Victorie zdrobitoare pentru actualul rector

Academia Fortelor Terestre Sibiu isi pastreaza conducerea. Victorie zdrobitoare pentru actualul rector

ghita barsan, rector aft sibiu

Une din cele mai prestigioase institutii de invatamant militar din Romania, Academia Fortelor Terestre  ”Nicolae Balcescu” Sibiu si-a ales, la finalul saptamanii trecute, conducerea pentru urmatorii patru ani.

In urma alegerilor din 5 februarie, actualul rector, gl.bg.prof.univ. ing. dr. Ghita Barsan a fost ales pentru un nou mandat in fruntea Academiei, la fel ca si mr.conf.univ.dr. Gabriel Popa, cel care va ocupa, in continuare, functia de Presedinte al Senatului.

Pentru functia de rector, gl.bg.prof.univ. ing. dr. Ghita Barsan l-a avut contracandidat pe col.prof.univ. dr. Leontin Stanciu, care pana de curand a ocupat functia de prorector (loctiitor al comandantului pentru formare continua si relatia cu studentii). Actualul rector a castigat detasat scrutinul, obtinand 44 de voturi, fata de cele 12 ale lui Stanciu.

Printre proiectele pe care rectorul Ghita Barsan intentioneaza sa le realizeze in noul madat, cele mai importante sunt: acreditarea domeniului de masterat si adaptarea continua a continuturilor programelor de studii universitare si postuniversitare la solicitarile socioprofesionale specific profesiei de ofiter, implementarea unui semestru international prin programul de licenta ‘Leadership militar’, crearea unor noi specializari universitare pentru armele geniu, artilerie, auto si CBRN, aprofundarea cercetarii stiintifice, teoretica si aplicativa, in domeniile de interes, ca sursa de practici si idei pentru modernizarea organizatiei militare, in general, si a procesului formativ, in special si nu in ultimul rand planificarea, desfasurarea si evaluarea instructiei individuale pe baza de cerinte esentiale, standarde de performanta si activitati standard de instructie si evaluare.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349