ACTUALITATE

Accident chimic simulat la Stația de tratare a apei „Dumbrava”

Accident chimic simulat la Stația de tratare a apei „Dumbrava”

La Stația de tratare a apei ”Dumbrava” Sibiu a avut loc simularea unui accident chimic cu victime multiple, joi, 25 februarie, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu, Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu și Garda de Mediu Sibiu.
Tema exercițiului demonstrativ a fost intervenția în gestionarea situației de urgență generată de producerea unui accident chimic cu victime multiple la stația de apă.
„Obiectivul exercițiului a urmărit perfecţionarea deprinderilor personalului structurilor specializate de intervenţie, verificarea viabilităţii procedurilor operaţionale de intervenţie, verificarea modului de realizare şi menţinere a colaborării intra şi interinstituţională pentru gestionarea situaţiilor create prin scenariu,evaluarea stadiului pregătirii personalului cu funcţii de decizie, forţelor de intervenţie stabilite în planurile operative, precum și antrenarea personalului medical în acordarea primului ajutor medical şi trierea persoanelor evacuate care prezintă afecţiuni ca urmare a situaţiilor create”, se precizează în comunicatul de presă trimis de ISU.
210.000 de locuitori beneficiază de apă de la Stația de „Dumbrava”
Inaugurată în 1966, extinsă în 1977 și reabilitată cu fonduri europene în perioada 2008 – 2010, stația asigură apă pentru locuitorii municipiului Sibiu și localităților Șelimbăr, Veștem, Bungard, Mohu, Șura Mică, Ocna Sibiului, Cristian, Șura Mare și Hamba.
În octombrie 2015, a fost pusă în funcțiune o aducțiune de 76,62 km pentru alimentarea cu apă a 14 localități de pe Valea Secașelor : Şura Mică, Ocna Sibiului, Loamneș, Mândra, Alămor, Bogatu Român, Presaca, Păuca, Gusu, Ludoş, Sângătin, Apoldu de Jos, Apoldu de Sus şi Miercurea Sibiului.
În momentul de față, din noua aducțiune este asigurată apă potabilă în Păuca, Presaca, Loamneș, Mândra și Șura Mică, celelalte localități urmând a fi racordate după realizarea infrastructurii de distribuție.
De apa potabilizată în această stație beneficiază aproximativ 210.000 locuitori.
În fiecare secundă, Stația ”Dumbrava” tratează în medie 700 de litri de apă, capacitatea putând crește până la 1.200 de litri. Apa brută tratată la Stația ”Dumbrava” provine în proporție de peste 90 % din sursa Gura Râului, diferența fiind asigurată de sursele Sadu, Păltiniș și Lunca Ștezii.
(Informații oferite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență)
Simulare accident chimic la statia de tratare a apei „Dumbrava”


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279