POLITICA

ACL cere Avocatului Poporului sa conteste la CCR ordonanta 49/2014 care aduce modificari importante LEGII EDUCATIEI!

ACL cere Avocatului Poporului sa conteste la CCR ordonanta 49/2014 care aduce modificari importante LEGII EDUCATIEI!

ACL cere Avocatului Poporului sa conteste la CCR ordonanta 42014 care aduce modificari importante LEGII EDUCATIEI!2

PDL a sesizat inca din 4 iulie institutia Avocatului Poporului cu privire la neconstitutionalitatea acestei Ordonante. In acest moment, toate organizatiile din tara cer Avocatului Poporului sa trimita sesizarea de neconstitutionalitate a Ordonantei de Urgenta 49/2014 la Curtea Constitutionala.

In data de 31 iulie a.c., Avocatul Poporului ne-a raspuns printr-o adresa ca institutia a cerut „punctul de vedere al personalului de specialitate din domeniul preuniversitar si universitar […] cu privire la oportunitatea si necesitatea masurilor reglementate prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 49/2014”. D-lui Victor Ciorbea nu i-a cerut nimeni sa faca o analiza privind oportunitatea si necesitatea masurilor! Avocatul Poporului trebuie sa analizeze daca aceasta Ordonanta incalca Constitutia si sa sesizeze Curtea Constitutionala in aceasta speta!

Avocatul Poporului nu trebuie sa faca propaganda si campanie electorala! Oportunitatea nu poate fi decat una singura pentru PSD – sa culeaga voturi.

Avocatul Poporului trebuie sa vada daca nu cumva prin adoptarea acestei Ordonante Guvernul PSD a incalcat Constitutia si sa raspunda la urmatoarea intrebare:

Care era URGENTA pentru a emite Ordonanta de Urgenta?

In domeniul educatiei NU se poate legifera prin ordonante de urgenta, domeniul nefiind unul in care urgenta sa poata fi demonstrata. Pentru a functiona, sistemul are nevoie de predictibilitatea si coerenta prevederilor legislative.

Constitutia Romaniei garanteaza dreptul la invatatura. Prin adoptarea de catre Guvern a Ordonantei de Urgenta nr. 49/26 iunie 2014 sunt restranse doua drepturi constitutionale: dreptul la invatatura si dreptul la proprietatea privata.

Guvernul nu a respectat principiului separatiei si echilibrului puterilor, arata un dispret fata de respectarea Constitutiei Romaniei si, implicit, a jurisprudentei Curtii Constitutionale.

Prin aprobarea acestei Ordonante, Guvernul si-a depasit limitele delegarii prevazute de Constitutie, este vorba despre o imixtiune nepermisa in competenta legislativa a Parlamentului, o violare a principiului separatiei puterilor in stat.

Mai mult decat atat, OUG 49/2014 este un conglomerat de legi sau initiative legislative, fie declarate neconstitutionale de catre CCR, fie respinse in nenumarate randuri de societatea civila sau de catre Parlament. PSD a dat lovitura de gratie educatiei romanesti prin:

– politizarea excesiva a sistemului educational, atat la nivel preuniversitar cat si universitar;

– scaderea calitatii actului de educatie prin dubla masura intre prestatorii de servicii educationale privati si de stat sau prin accesul tinerilor care nu au promovat examenul de BACALAUREAT in colegiile din cadrul unor universitati;

– re-centralizarea sistemului scolar;

– renuntarea la masteratul didactic – se introduce arbitrariul in procesul de formare a cadrelor didactice;

– imprastierea putinilor bani pe nenumarate sesiuni de bacalaureat sau pregatiri inutile – este vorba de o dubla finantare;

– impunerea unor interese imobiliare, atat ale fondatorilor unor institutii de invatamant particular si confesional particular, cat si al Baronilor locali, prin simplificarea transferurilor de terenuri din domeniul public al statului in domeniul public al unei unitati administrativ-teritoriale;

– repornirea tiparnitei diplomelor de doctorat la forma fara frecventa.

Toate aceste actiuni nu sunt simple transferuri electorale, sunt actiuni care vor degrada si mai grav starea invatamantului romanesc in viitorul apropiat.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349