ECONOMIE

Actiunile desfasurate de ITM Sibiu in trimestrele II si III din 2014!

Actiunile desfasurate de ITM Sibiu in trimestrele II si III din 2014!

Actiunile desfasurate de ITM Sibiu in trimestrele II si III din 2014!2

In trimestrele II si III 2014, s-a desfasurat actiunea privind verificarea modului de respectare a cerintelor minime de securitate si sanatate in munca la lucrarile din domeniul constructiilor. Actiunile de control s-au desfasurat in toate tipurile de unitati care isi desfasoara activitatea in domeniul constructiilor.

Obiectivele generale ale actiunii au constat in:

Cresterea gradului de constientizare a angajatorilor si lucratorilor, din domeniul constructiilor, in ceea ce priveste respectarea prevederilor legale referitoare la securitatea si sanatatea in munca, avand obiectiv declarat instaurarea starii de bine la locul de munca, cu consecinte benefice in plan social si profesional;

Diminuarea consecintelor sociale si economice negative care deriva din nerespectarea prevederilor legale de catre angajatorii din domeniul constructiilor.

Obiectivele specifice au fost:

Verificarea respectarii, de catre angajatorii din constructii, a cerintelor legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca la santierele temporare si mobile.

In aceasta perioada au fost controlate 26 unitati care isi desfasoara activitatea cu 1040 lucratori si s-au constatat 58 de deficiente pentru care s-au aplicat 51 de avertismente si 7 amenzi contraventionale.

Cele mai frecvente deficiente constatate in timpul controalelor au fost:

Instruirea necorespunzatoare a lucratorilor pe linie de securitate si sanatate in munca;

Neefectuarea examenului medical periodic;

Neintocmirea de instructiuni proprii;

Nedotarea locurilor de munca cu echipamente de munca specifice lucrului la inaltime;

Nu au fost desemnati lucratori care sa aplice masurile de prim ajutor, stingerea incendiilor si evacuarea lucratorilor

Neevidentierea zonelor cu risc ridicat si specific.

De asemenea s-au efectuat controale de verificare a realizarii masurilor dispuse in controalele anterioare. Deficientele constatate au fost remediate la termenele dispuse.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279