CULTURA

Actorul Constantin Chiriac in recital extraordinar la Chisinau!

Actorul Constantin Chiriac in recital extraordinar la Chisinau!

Actorul Constantin Chiriac in recital extraordinar la Chisinau!

Constantin Chiriac prezinta doua recitaluri la Chisinau in cadrul Festivalului de Literatura Bucuresti – Chisinau – Orheiul Vechi.

Festivalul de Literatura Bucuresti – Chisinau – Orheiul Vechi este un eveniment organizat in perioada 19 – 21 iunie 2014 de Uniunea Scriitorilor din Romania, Uniunea Scriitorilor din Moldova, Institutul Cultural Roman, Institutul Cultural Roman „Mihai Eminescu“ de la Chisinau si Uniunea Scriitorilor din Romania – Filiala Chisinau. Proiectul isi propune o intalnire literara intre scriitori si promotori ai valorilor culturale romanesti intr-un cadru deschis publicului.

Recitalul de la Catedrala „Sf. Teodora de la Sihla” din Chisinau va avea loc joi, 19 iunie, de la ora 18:00 si este alcatuit ca o sinteza spirituala din poemele unor autori precum Tudor Arghezi, Lucian Blaga, Aron Cotrus, Stefan Augustin Doinas, Radu Gyr, Rainer Maria Rilke sau William Shakespeare. Intitulat „Metanie tie, Parinte!”, acest recital este un spectacol despre viata, moarte, destin, credinta si, mai ales, despre iubire, ce isi propune sa aduca in prim-plan intrebarile fundamentale ale omului in raport cu sine si cu creatorul.

Actorul Constantin Chiriac reconstituie un dialog intre Mihai Eminescu si Ion Creanga ce exploreaza legatura creatoare si prietenia unica dintre cei doi scriitori romani, intr-un recital intitulat „Domnule si frate Eminescule!”. Evenimentul va avea loc vineri, 20 iunie, de la ora 18:30, in Sala Mica a Teatrului National din Chisinau. Spectacolul afirma dimensiunea culturala a poeziei populare, vazuta ca matrice pentru sufletul popular romanesc.

Constantin Chiriac este director general al Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu din anul 2000 si fondatorul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, al treilea cel mai important festival de artele spectacolului din Europa, ajuns anul acesta la cea de-a XX-a editie. In perioada 2004 – 2007 a fost vicepresedinte al „Asociatiei Sibiu – Capitala Culturala Europeana 2007“, iar din 2010 este membru al comitetului de selectie si monitorizare al oraselor candidate pentru titlul de Capitala Culturala Europeana. A jucat in peste 20 de filme, in circa 50 de spectacole, peste 20 de one man show-uri, sustinand recitaluri in peste 50 de tari din lumea intreaga. Printre cele mai cunoscute pelicule in care a jucat se numara „Morometii“ (regia: Stere Gulea), „Croaziera“ (regia: Mircea Daneliuc) si „Undeva in Palilula“ (regia: Silviu Purcarete).


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309