ACTUALITATE

Adio USL! PNL isi va retrage ministrii din Guvern

Adio USL! PNL isi va retrage ministrii din Guvern

Coalitia de guvernamant, USL este la un pas de a se destrama, dupa ce PNL a anuntat, luni, ca negocierile cu PSD au esuat. In acest moment, decizia ruperii USL este doar o formalitate, liberalii urmand sa isi retraga ministrii din Guvernul Ponta.

ponta si antonescu isi dau mana„Negocierile pentru remanierea guvernamentala au esuat. Aceasta situatie va fi adusa la cunostinta si in dezbaterea Delegatiei Permanente. (…). Acolo se va trage o concluzie”, a prim-vicepresedintele PNL, spus Klaus Johannis.

Intrebat ce se va intampla la Delegatia Permanenta, Johannis a raspuns: „Probabil, Delegatia Permanenta va constata acelasi lucru, ca negocierile au esuat si ca nu putem sa continuam in aceasta forma de colaborare nonexistenta. Si atunci probabil un posibil prim pas este retragerea ministrilor nostri din Guvern”.

Prim-vicepresedintele PNL a mai spus ca eventuala retragere a ministrilor liberali din Guvern „nu este o decizie reversibila”.

Johannis a fost intrebat daca este posibil ca Delegatia Permanenta a PNL de marti sa adopte o decizie privind initierea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului Ponta.

„Asta e mai putin probabil, cum cred ca este putin probabil ca Delegatia Permanenta sa hotarasca retragerea ministrilor si sprijinirea guvernului USD. Eu ma astept mai degraba la retragerea ministrilor si un vot impotriva unui posibil Guvern USD”, a raspuns liderul PNL.

El a sustinut ca nu crede ca va fi cazul ca unii dintre actualii ministri ai PNL sa prefere ramanerea in Guvernul Ponta.

Prim-vicepresedintele PNL a sustinut ca un al doilea pas in sensul ruperii USL, dupa o decizie de retragere a ministrilor din Guvern, ar fi denuntarea protocolului Uniunii Social Liberale.

El a fost chestionat daca mai exista USL in acest moment.

„Exista USL pe hartie, nu mai exista USL de facto. Daca Delegatia Permanenta de maine va hotari sau nu denuntarea protocolului este greu de presupus astazi”, a mai spus Johannis. El a mai fost intrebat daca PNL isi mai doreste sa fie in USL.

„In acest moment au esuat negocierile, aici treaba cu dorinta e legata de putinta. Daca nu si nu suntem doriti, ce ne ajuta ca ne dorim noi? Este clar ca nu s-a dorit sa intram in aceasta formula in guvern, ce putem sa spunem mai mult aici?”, a raspuns Johannis.

Totodata, liderul PNL a afirmat ca nu a discutat cu Victor Ponta pana in acest moment si nu intentioneaza sa-l contacteze.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279