TURISM

Aeroportul International Sibiu, crestere cu 36% a numarului de pasageri

Aeroportul International Sibiu, crestere cu 36% a numarului de pasageri

aeroportul sibiu

Ultimul raport al Airport Council International (ACI) Europe care insumeaza datele statistice inregistrate pe aeroporturile europene, arata o crestere cu peste 36 de procente a numarului de pasageri pe Aeroportul Internațional Sibiu (AIS).

Perioada de referinta este trimestrul I al anului 2015, iar raportul, la sectiunea aiport traffic, evidentiaza, in functie de volumul de trafic anual inregistrat, cele mai spectaculoase cresteri raportate de aeroporturile europene, esalonat pe mai multe grupe in functie de volumul de trafic inregistrat. Datele analizate corespund tuturor variantelor de transport aerian civil: zboruri de linie, low cost si charter.

Astfel, in Grupa 4 din care face parte AIS, cu un trafic mai mic de cinci milioane de pasageri anual, Aeroportul International Sibiu se situeaza pe locul 5 cu o crestere de 36,1% a numarului de pasageri care au folosit serviciile AIS in primul trimestru al acestui an.

‘Dupa eforturile sustinute ale aeroportului, demarate cu mai bine de un an in urma, si cu implicarea nemijlocita a Consiliului Judetean Sibiu, incep sa se vada rezultatele. Dincolo de aspectul statistic, realitatea este evidenta: lucrurile se misca in directia buna! Ne dorim sa va oferim cat mai des asemenea vesti, care ne obliga si, in acelasi timp, ne motiveaza sa continuam demersurile incepute’, declara Marius Girdea, directorului general AIS.

ACI Europe cu sediul la Bruxelles are reprezentanti de la 450 de aeroporturi din 45 de tari europene. Cu o puternica implicare in domeniul industriei de profil, ACI gestioneaza date provenind de la mai bine de 90% din traficul aerian comercial din Europa. Conform raportului, aeroporturile care au inregistrat cresteri semnificative de trafic au fost impartite in patru grupe:

Grupa 1 — aeroporturi cu peste 25 de milioane de pasageri

Grupa 2 — aeroporturi cu 10 pana la 25 de milioane de pasageri

Grupa 3 — aeroporturi cu 5 pana la 10 milioane de pasageri

Grupa 4 — aeroporturi cu mai pu.in de 5 milioane de pasageri.

Sursa: Agerpres


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309