ECONOMIE

Aeroportul International Sibiu, in topul aeroporturilor europene cu cresteri de trafic

Aeroportul International Sibiu, in topul aeroporturilor europene cu cresteri de trafic

Aeroportul „Henri Coanda” din Otopeni este in top 5 al aeroporturilor europene cu 5 – 10 milioane de pasageri care au inregistrat cea mai mare crestere a traficului aerian in primul semestru din 2015, iar aeroporturile din Sibiu si Cluj au intrat in top 5 la categoria sub 5 milioane de pasageri.

Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti a fost clasat de Airports Council International-Europe pe locul patru in topul european al aeroporturilor care au inregistrat cea mai mare crestere a traficului aerian in primul semestru din 2015, la categoria intre cinci si 10 milioane de pasageri, informeaza Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

Pe primele trei locuri in aceasta categorie s-au clasat aeroporturile Milano-Bergamo, Porto si Glasgow, locul al cincilea fiind ocupat de cel din Budapesta.

La categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri, clasamentul este deschis de Madrid si continua cu Istanbul Ataturk, Londra Gatwick, Amsterdam si Barcelona.

La categoria 10 – 25 de milioane de pasageri, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Atena, Londra Stansted, Istanbul Sabiha Gokcen, Dublin si Lisabona, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri, clasamentul este: Santorini, Sibiu, Cluj, Astrahan – Rusia si Azore – Ponta Delgada.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inregistrat, in primele sase luni ale anului 2015, pe Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti-Baneasa „Aurel Vlaicu”, un trafic aerian de 4.217.213 pasageri si 52.116 miscari de aeronave (aterizari si decolari). Din total, pe Aeroportul „Henri Coanda” s-au inregistrat 4.215.314 de pasageri si 46.426 miscari de aeronave.

Numarul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucurestiului in primul semestru din 2015 a inregistrat o crestere relevanta, de 12,58%. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, creandu-se astfel premisele atingerii pragului de 9 milioane de pasageri in intreg anul 2015.

Evolutia numarului de pasageri pe cele doua aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti devanseaza semnificativ tendinta generala inregistrata la nivel european, de 4,5%. Pe aeroporturile Capitalei s-a inregistrat, de asemenea, si o crestere a numarului de miscari de aeronave, depasind si la acest capitol trendul european, de 2%. Astfel, in primele sase luni ale anului 2015, numarul miscarilor de aeronave pe aeroporturile din Bucuresti a crescut cu 8,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pe Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti opereaza in prezent 31 de companii aeriene, care transporta pasageri catre 70 de destinatii. In anul 2014, pe AIHCB au inceput sa opereze doua noi companii aeriene, Ryanair si Air Baltic.

Sursa: Mediafax


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349