TURISM

Afacere sau jecmaneala? Un drum Sibiu-Balea Cascada, mai scump decat pana la Bucuresti

Afacere sau jecmaneala? Un drum Sibiu-Balea Cascada, mai scump decat pana la Bucuresti

Transfagarasan, poza de sus de la Balea Lac

O companie de turism din Sibiu a decis sa profite de pe urma faptului ca nu exista niciun mijloc de transport in comun care sa faca legatura intre Sibiu si Balea Cascada. Astfel, a deschis o ruta de microbus, doar ca preturile practicate sunt extreme de mari, mai ales ca, pentru a ajunge la Balea Lac, turistii sunt obligati sa foloseasca un alt mijloc de transport: telecabina. Tot pe bani.

Transportul cu microbuzul intre Sibiu si Balea Cascada costa 60 de lei, potrivit ofertei singurei companii sibiene care asigura zilnic aceasta ruta, desi e vorba de o distant de doar 70 de kilometri, fiind mai scump decat un drum efectuat pe o distant mult mai mare, de la Sibiu la Bucuresti, cu autocarul, in conditii de mai mare siguranta si confort.

Un drum dus-intors cu acest microbuz, de la Sibiu la Balea Cascada, adica de 140 de kilometri, costa 110 lei, fata de un drum dus-intors Sibiu — Bucuresti, adica de peste 500 de kilometri, care costa maxim 100 lei.

Turistii care doresc sa ajunga la Balea Lac si sa se intoarca in aceeasi zi de acolo au deocamdata o singura varianta, telecabina. Un drum dus-intors cu telecabina, de la Balea Cascadala Balea Lac, costa 50 de lei si este nevoie de minim zece persoane.

Asa ca, un turist care pleaca din Sibiu cu microbuzul la Balea, urca la Lacul Balea cu telecabina si doreste sa revina in fosta Capitala Culturala Europeana, cu acelea si mijloace, va cheltui doar pe transport intr-o singurazi 160 de lei.

Un drum dus-intors cu autocarul de la Sibiu la mare, la Constanta, dus-intors, costa tot 160 de lei, insa e vorba de o mie de kilometri strabatuti.

Sursa: Agerpres


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275