ECONOMIE

Afacerile Boromir, in scadere cu 15,7%! Profitul este DUBLU!

Afacerile Boromir, in scadere cu 15,7%! Profitul este DUBLU!

Afacerile Boromir, in scadere cu 15,7! Profitul este DUBLU!2

Afacerile Boromir Prod Buzau (SPCU) au inregistrat pentru prima jumatate a anului o scadere de 15,7%, insa  profitul s-a dublat fata de primul trimestru.

Dupa primul trimestru, producatorul de paine si produse de patiserie avea un castig net de 428.000 lei.

Veniturile companiei au scazut cu 13,9%, la 47,55 milioane lei, in timp ce cheltuielile s-au redus cu 20%, la 46,68 milioane lei. potrivit raportului semestrial publicat de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Veniturile din vanzarea marfurilor au avansat cu 6,5%, la 13,24 milioane lei.

Totodata, cheltuielile cu materii prime si materiale consumabile au fost mai mici cu 36,9%, la 18,64 milioane lei.

Producatorul, controlat de omul de afaceri Constantin Boromiz, a estimat pentru acest an un profit de circa 5 milioane lei, dupa pierderi anul trecut de 4,7 milioane lei, si o crestere cu 11,6% a veniturilor, la 101,6 milioane lei.

Boromir a fost infiintata in 1994 si patru ani mai tarziu a preluat moara Cibin din Sibiu. In urmatorii ani, compania a deschis puncte de lucru si la Deva, Hunedoara, Iasi si Slobozia. In mai anul trecut, compania a inchis sectia de productie paste din Iasi, precum si depozitul de vanzari de marfuri din Iasi.

Producatorul de paine si produse de patiserie Boromir Prod Buzau face parte din grupul Boromir, controlat de omul de afaceri Constantin Boromiz, care mai include si companiile Boromir Ind (Ramnicu Valcea si Deva), Boromir Pan, Moara Cibin (MOIB), Extrasib Sibiu, Comcereal Sibiu, Amylon Sibiu (AMY) si Panmed Medias.

Boromir Ind controleaza 67,78% din actiunile producatorului de produse de panificatie, iar un pachet de 11,91% din actiuni este detinut de Banca Transilvania, compania de administrare a investitiilor BT Asset Management si trei fonduri de investitii administrate de aceasta.

Actiunile Boromir Prod au inchis sedinta bursiera de miercuri in scadere cu 1,04%, la 0,0950 lei. La acest pret, compania are o capitalizare de piata de 22,14 milioane lei (4,99 milioane euro).

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275