ACTUALITATE

Afganii care au dormit in Aeroportul International Sibiu au fost trimisi la Viena

Afganii care au dormit in Aeroportul International Sibiu au fost trimisi la Viena

Cei doi barbati care si-au petrecut noaptea trecuta in zona de transit a Aeroportului International Sibiu (AIS) au fost trimisi inapoi la Viena, cu o cursa Lufthansa spre Munchen (Germania), a anuntat, joi, politia de frontier.

Potrivit oficialilor AIS, cei doi sunt din Afganistan si nu indeplineau conditiile de intrare in Romania.

„In data de 16.03.2016, pe Aeroportul International din Sibiu s-au prezentat pentru a intra in tara, calatorind din directia Viena, doi barbati, in varsta de 23 si 24 de ani, de nationalitate afgana, care au prezentat la controlul de frontiera pasapoarte pentru straini, eliberate de autoritatile din Austria (Oficiul pentru Straini si Azil). Cu ocazia controlului, politistii de frontiera au constat ca cei doi tineri nu isi puteau justifica scopul turistic al calatoriei in sensul ca: nu detineau bilet de intoarcere, nu aveau rezervari la unitati de cazare si nu au putut preciza perioada de sedere pe teritoriul Romaniei. Avand in vedere faptul ca nu indeplineau conditiile prevazute de art. 6 din O.U.G. 194/2002 privind regimul strainilor in Romania, celor doi barbati nu li s-a permis intrarea in tara, fiind inapoiati in data de 17.03.2016 la Viena”, se arata intr-un comunicat al Politiei de Frontiera a aeroportului sibian.

Cei doi tineri afgani au stat timp in cursul noptii de miercuri spre joi in zona de tranzit a Aeroportului International din Sibiu. Joi dimineata, cei doi afgani au plecat de la Sibiu, cu un avion Lufthansa spre Munchen (Germania), cu scopul de a se intoarce la Viena (Austria).

Sursa: Agerpres

Numarul de pasageri pe AEROPORTUL INTERNATIONAL SIBIU, in crestere in aceasta vara!2


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279