ACTUALITATE

AIS incepe sa-si ia zborul. Baza Wizz Air de 100 de milioane de euro la Sibiu si patru curse noi

AIS incepe sa-si ia zborul. Baza Wizz Air de 100 de milioane de euro la Sibiu si patru curse noi

Aeroportul International Sibiu incepe sa se dezvolte la modul real. Dupa ce, in ultimii ani au fost introduse noi curse aeriene, acum, unul din cei mai importanti operatori low-cost din regiune va dezvolta o baza aeriana in valoare de 100 milioane euro.

Wizz Air inaugureaza pe 14 iunie prima cursa Sibiu — Londra!1

 

„Baza va contribui la economia locala prin facilitatea de locuri de munca indirecte in cadrul aeroportului in transporturi si in industria de turism. La nivelul intregii tari, operatiunile Wizz Air au sustinut crearea a mai mult de 3.300 de locuri de munca in domeniile complementare. Baza din Sibiu va fi operationala din 19 august”, au spus acestia.

Cele patru noi rute vizeaza Nuremberg, Munchen (Memmingen), Milano (Bergamo) si Madrid. Totodata, operatorul aerian creste numarul zborurilor catre Londra (Luton) la cinci pe saptamana. Tarifele de operare pe rutele noi variaza intre 99 si 129 de lei.

Potrivit reprezentantilor Wizz Air, 36 de persoane din regiune vor fi angajate in cadrul echipajului pentru noua aeronava, fapt care va duce la cresterea numarului salariatilor din Romania la 600. De asemenea, compania adauga Suceava pe lista oraselor de operare, de unde va oferi zboruri spre Londra (Luton).

Pe langa noul zbor spre Suceava, din acest an, compania va deschide in iulie baza sa operationala din Iasi, fapt care va duce la cresterea optiunilor pentru cursele cu tarif redus in nordul tarii.

In 2015, Wizz Air a transportat peste 4,5 milioane de pasageri in si din Romania in comparatie cu 3,9 milioane in 2014. Wizz Air opereaza in acest moment 114 rute de la aeroporturile din Romania spre 16 tari. Pana la ora actuala, compania are alocate in Romania 19 aeronave.

Sursa: Agerpres


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279