SOCIAL

Alege VIATA! Alege CENTURA DE SIGURANTA!

Alege VIATA! Alege CENTURA DE SIGURANTA!

Alege VIATA! Alege CENTURA DE SIGURANTA!2

Din analiza de risc rutier efectuata la nivel national si european rezulta ca nefolosirea centurii de siguranta si/sau a altor dispozitive de retentie omologate, de catre conducatorii auto si pasagerii din autovehicule, creste gradul de victimizare a acestora in accidentele rutiere si agraveaza leziunile suferite de catre acestia in urma coliziunilor.

Astfel, conform calendarului TISPOL, in perioada 08 — 14 septembrie 2014, politistii sibieni au desfasurat activitati specifice pe drumurile publice unde s-au inregistrat evenimente rutiere cu consecinte grave, indeosebi pe drumurile national — europene care tranziteaza judetul.

Scopul prioritar al acestor activitati a fost acela de impunere a unui climat de ordine si disciplina prin constientizarea conducatorilor de autovehicule si a pasagerilor asupra importantei utilizarii centurii de siguranta si sanctionarea nerespectarii acestei obligatii prevazuta de legislatia rutiera.

Numarul abaterilor constatate referitor la neutilizarea centurilor de siguranta si a dispozitivelor speciale de retentie s-a ridicat in doar 7 zile la 1.065. In aceeasi perioada au fost intocmite 15 dosare penale in urma depistarii unor conducatori auto care se aflau la volan fara a poseda permis de conducere sau conduceau sub influenta alcoolului. Au fost retinute in vederea suspendarii 56 de permise de conducere (viteza excesiva, depasire neregulamentara, conducere sub influenta alcoolului) si au fost retrase 21 de certificate de inmatriculare.

In cadrul actiunilor au fost utilizate toate dispozitivele de masurare si inregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu.

Activitatile desfasurate pe linia constientizarii conducatorilor de autovehicule si a pasagerilor asupra importantei utilizarii centurii de siguranta si sanctionarea nerespectarii acestei obligatii prevazuta de legislatie, constituie o prioritate de actiune pentru politia rutiera.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309