SANATATE

Alimentul minune care nu trebuie sa-ti lipseasca daca nu vrei sa racesti

Alimentul minune care nu trebuie sa-ti lipseasca daca nu vrei sa racesti

propolis
Suntem in plin sezon al virozelor, racelilor si asteniilor. Pentru ca cel mai eficient este sa prevenim aceste afectiuni, medicii recomanda o alimentatie sanatoasa, un stil de viata echilibrat, dar si sustinerea organismului cu diverse vitamine si imunostimulatoare. “Propolisul este cel care ne ajuta sa stam departe de virusi si astenii. Acesta previne diverse afectiuni, intareste organismul si lupta impotriva microbilor”, ne-a spus Anca Tarsoaga, medic specialist medicina de familie.
Dureri de gat, sistem imunitar slabit si lipsa de energie. Acestea sunt primele semne ale asteniei pe care ne-o aduce, de fiecare data, primavara. Alaturi de miere, propolisul, are efecte benefice impotriva acestor afectiuni.
Folosit ca mijloc de aparare impotriva microbilor, dar si ca intaritor al sistemului imunitar, propolisul previne virozele de sezon, printre care faringite si amigdalite, lupta cu microbii si virusii, combate senzatiile de usturime ale gatului si previne bronsitele.
“Nu trebuie sa uitam ca o boala in faza incipienta e tratabila. Prescriem propolis pacientilor cu inceput de viroze, pentru a-si intari sistemul imunitar si rezistenta la bacterii si virusi”, ne-a spus Anca Tarsoaga, medic specialist medicina de familie. Atat organismele tinere, cat si cele mature au nevoie de intaritoare in aceasta perioada. Propolisul, ingredient natural, e administrat la cele mai mici simptome. “Poate fi utilizat atat extern, sub forma de unguent, cat si intern, sub forma de tincturi sau tablete”, ne-a explicat dr. Anca Tarsoaga. E bine de stiut ca la anumite persoane propolisul poate da reactii alergice.
“Exista persoane care au alergie la produse apicole, implicit si la propolis. Exista tabletele pe care le recomand celor alergici, pe baza de propolis modificat, denumite Propolets, tablete hipoalergenice, care au cel mai scazut risc de alergie”, ne-a mai explicat doctor Anca Tarsoaga. Tabletele pe baza de propolis sunt recomandate si fumatorilor, impotriva senzatiilor de gat uscat, dar si persoanelor care-si folosesc foarte des corzile vocale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349