ADMINISTRATIE

Alte 15 primarii din judetul Sibiu vor beneficia de Registru Agricol Electronic!

Alte 15 primarii din judetul Sibiu vor beneficia de Registru Agricol Electronic!

Alte 15 primarii din judetul Sibiu vor beneficia de Registru Agricol Electronic!2

Consiliul Judetean Sibiu deruleaza din 9 decembrie 2013 proiectul „E-Registru realizarea si implementarea unui sistem informatic integrat la nivelul Consiliului Judetean Sibiu si UAT-urilor partenere pentru gestionarea registrului agricol in format electronic”, proiect cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala prin care primariile vor beneficia de Registru Agricol Electronic.

In urma procedurii de achizitie publica a fost desemnata firma castigatoare care sa furnizeze echipamentele IT si sa realizeze programele de software necesare implementarii registrului agricol in format electronic. S-a semnat contractul de furnizare de echipamente, implementarea sistemului informatic integrat si realizarea instruirii in cadrul proiectului. Valoarea contractului de furnizare de echipamente depaseste 4,7 milioane lei fara TVA si se deruleaza pe o perioada de 8 luni. Proiectul se implementeaza in localitatile: Avrig, Talmaciu, Alma, Altina, Arpasu de Jos, Bazna, Biertan, Barghis, Blajel, Brateiu, Bruiu, Bradeni, Chirpar, Cartisoara, Carta.

Este al doilea proiect de acest fel derulat in judetul Sibiu si ridica la 30 numarul primariilor beneficiare: Cisnadie, Cristian, Dumbraveni, Gura Raului, Hoghilag, Micasasa, Miercurea Sibiului, Orlat, Poplaca, Rasinari, Rau Sadului, Seica Mare, Selimbar, Sura Mare, Sura Mica, Avrig, Talmaciu, Alma, Altina, Arpasu de Jos, Bazna, Biertan, Barghis, Blajel, Brateiu, Bruiu, Bradeni, Chirpar, Cartisoara, Cirta.

„Telul nostru este sa crestem performanta actului administrativ, iar aceasta se poate face, in cazul de fata, prin eficienta si rapiditate in identificarea suprafetelor aflate in folosinta declarate de fermieri. In acest fel sistemul electronic, implementat cu fonduri europene, este deosebit de important pentru cele 30 de administratii locale participante. Ne dorim ca in timp cat mai scurt sa putem implementa acest sistem in toate primariile din judet”, a declarat Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de eficientizarea fluxurilor de lucru si proceselor, respectiv operatiunilor de colectare, verificare si gestionare a datelor, informatiilor si documentelor din sfera Registrului Agricol.

Valoarea totala a proiectului este de 6.299.930,21 lei inclusiv TVA din care asistenta financiara nerambursabila este de 6.286.290,21 lei, iar cofinantarea Consiliului Judetean Sibiu este de 125.725,80 lei.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275