SPORT

Amatorii au deschis Turul Ciclist al Sibiului 2014!

Amatorii au deschis Turul Ciclist al Sibiului 2014!

Amatorii au deschis Turul Ciclist al Sibiului 2014!2

Pasionatii de ciclism din Sibiu au iesit sambata in zori la propria lor versiune a Turului: Cursa Sponsorilor, o competitie de amatori care face parte din Turul Ciclist al Sibiului (UCI 2.1), amandoua ajunse la a patra editie.

Nu mai putin de 234 ciclisti amatori, reprezentanti a 28 de echipe, au luat startul din Padurea Dumbrava pentru a strabate cel mai solicitant traseu propus pana acum: 21 de km pentru competita feminina si 38 de kilometri pentru concursul masculin.

Fiecare dintre cele doua trasee a avut dificultatile proprii. Cursa feminina s-a dus pe traseul Sibiu – Rasinari – Poplaca – Sibiu – Gradina Zoo, iar concurentele au avut de infruntat, in afara de soarele dogoritor, si pantele dealului dintre Rasinari si Poplaca (140 metri diferenta totala de nivel).

Traseul masculin a dus ciclistii la o altitudine mai mare (430 mstri diferenta totala de nivel), aruncandu-i in lupta cu serpentinele montane din drumul spre Paltinis. Traseul masculin a fost Sibiu – Rasinari – Curmatura Stezii – Calugaru – Gura Raului – Poplaca – Sibiu – Gradina Zoo.

Cea mai buna echipa a Cursei Sponsorilor a fost Continental 1, urmata in clasamentul de Takata 1 si Ambient 1.

Competitia feminina a fost castigata de Andreea Pana de la echipa Banca Comerciala Carpatica (cu timpul de 36:29), urmata de Alexandra Nichitov de la Metropolis 1 (40:40) si Cora Baltes de la Kuhnke (40:45).

Castigatorul concursului masculin a fost Cosmin Nichitov de la Continental (1:02:45), urmat de Florian Boarnici de la Marquardt 1 (1:02:48) si Michael Wallisch tot de la Marquardt 1 (1:02:51).

Rezultatele sunt provizorii pana la trecerea celor 3 zile pentru eventuale contestatii, iar invingatorii in Cursa Sponsorilor isi vor primi premiile in 16 iulie ora 19.30, in Piata Mare, alaturi de campionii ciclisti profesionisti. Organizatorii Turului Ciclist al Sibiului au invitat in Piata Mare toti ciclistii pentru a participa la sarbatoarea care marcheaza inceputul Turului.

Invingatorii din competitia pentru amatori vor urca pe scena la ceremonia oficiala de prezentare a echipelor participante la Turul Ciclist al Sibiului 2014, moment care marcheaza intrarea in faza a doua a Turului Ciclist al Sibiului 2014, cea in care intra in lupta echipele profesioniste.

Nu mai putin de 22 de echipe (pro-continentale, continentale si nationale) se vor intrece intre 17 si 20 iulie de-a lungul a 501 kilometri pentru a-si adjudeca tricoul galben al Turului Ciclist al Sibiului (UCI 2.1), tur aflat in top 5 al competitiilor de sosea din Europa Centrala si de Est.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279