CULTURA

Andra a deschis Festivalul de Teatru de la Sibiu!

Andra a deschis Festivalul de Teatru de la Sibiu!

Andra a deschis Festivalul de Teatru de la Sibiu!2

Andra a deschis Festivalul International de Teatru de la Sibiu printr-un concert de senzatie, unde au participat mii de spectatori care au fost incantati si de spectacolul de circ la inaltime.

Cea de-a XXI-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS), considerat al treilea ca marime si importanta din lume, a inceput vineri seara, mai multe evenimente fiind programate pentru deschiderea oficiala a evenimentului.

Astfel, prima care a urcat pe scena in deschiderea festivalului a fost Andra, care a electrizat publicul din Piata Mare a orasului.

Concertul a fost urmat de un spectacol de circ la inaltime „Trapezistii”, al unei companii din Franta.

„Un pod care atarna la o inaltime de peste zece metri, o plasa la trei metri deasupra solului. Opt personaje foarte excentrice se ascund pentru a se uni intr-un scop comun. Energia lor ii determina sa creeze un vis, sa zboare, dar, in primul rand, sa urce acolo sus! Gasesc solutii rapid, singuri, impreuna sau ajutati de public. Aerul prinde forma prin miscarile lor. Zboara, stau suspendati, se prind, se instaleaza alchimia. Stangacia reprezinta o cearta, o reglare de conturi. Publicul este atras pentru a clarifica lucrurile. Cei opt artisti de circ se alatura multimii de la sol, dupa un zbor final in plasa”, se arata in prezentarea evenimentului.

Dupa spectacolul de circ a urmat un impresionant foc de artificii, deschiderea FITS incheindu-se mult dupa miezul noptii.

Directorul FITS, Constantin Chiriac, a declarat, vineri noapte, intr-o conferinta de presa, ca pe toata durata zilei de vineri peste o suta de mii de spectatori au participat la evenimente, multe dintre ele avand loc in pietele centrale ale orasului si pe strazi.

„In prima zi de festival, evaluatorii straini pe care i-am adus, spun ca au fost o suta de mii de spectatori. Noi vrem ca aceste cifre sa nu devina embleme moarte in buzunarul vreunui politician. Cat va exista aceasta echipa care este in jurul meu, construita profesionist in 21 de ani, nu vom permite ca politicul sa sechestreze ceea ce se intampla atat de frumos si atat de normal aici la Sibiu”, a declarat Chiriac.

Acesta a precizat ca cea mai mare parte a ceea ce se intampla la festival are loc in strada.

Vineri dupa-amiaza, s-a dat startul spectacolelor de strada la Sibiu cu trei reprezentatii ale unor companii din Italia, Franta si Marea Britanie.

„Cea mai importanta invstitie este in om si sper ca prin dumneavoastra, cei care veti conduce destinele acestui popor, cei care conduc, sa inteleaga ca principalul atu al Europei estre cultura si civilizatia, iar un festival de forta si potenta celui de la Sibiu poate aduce pe langa tot ce inseamna imagine si pozitionare pe picior de egalitate cu celelalte tari, un foarte mare impact economic”, a mai spus Chiriac.

Acesta a afirmat ca „impreuna vom face o lume mai buna”, iar „Romania este in situatia de a face o mare reforma prin ceea ce inseamna competitie pentru Capitala Culturala Europeana”.

FITS continua si sambata cu expozitii, conferinte, workshop-uri, spectacole de circ, muzica si teatru, care au loc in 66 de locuri din Sibiu si imprejurimi.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275