SPORT

Androni Giocattoli vine la Turul Sibiului cu echipa din Il Giro 2014!

Androni Giocattoli vine la Turul Sibiului cu echipa din Il Giro 2014!

Androni Giocattoli vine la Turul Sibiului cu echipa din Il Giro 2014!2

Cu mai putin de o luna inainte de inceperea Turului Ciclist al Sibiului 2014, lupta pentru trofeul acestei valoroase competitii de sosea se anunta tot mai acerba. Daca pana nu de mult pretendentii cu cele mai multe sanse la castigarea tricoului galben se asteptau de la pro-continentala CCC Polsat sau formatia continentala Christina Watches Kuma, componenta echipei Androni Giocattoli, anuntata recent de managerul Gianni Savio, arunca in aer calculele.

Savio nu numai ca va veni la Sibiu pentru a-si conduce squadra de la fata locului, dar s-a decis sa aduca in Transilvania o echipa bazata pe cea folosita in Il Giro 2014 – nu mai putin de 5 dintre membrii acesteia sunt trecuti pe lista pentru Sibiu.

Savio, care a manageriat peste 25 de ani echipe cicliste de top in Italia, anunta pentru Turul Ciclist al Sibiului 2014 o trupa din randurile careia oricine poate emite pretentii la tricoul galben: Franco Pellizotti (cel mai bun catarator in Turul Frantei 2009 si campion national al Italiei in 2012), Antonino Parrinello (castigator in 2011 al cursei Ruota d’Oro UCI 1.2), Diego Rosa (invingator la U23 in Turul Mediteranei 2013), Emanuele Sella (castigatorul tricoului roz al cataratorilor in Route du Sud 2013), Alessio Taliani, Gianfranco Zilioli, Manuel Belletti (care a alergat pentru Ag2r La Mondiale in 2013). Rezerve: Tiziano Dall’Antonia, Marco Frapporti.

Intre timp, Davide Rebellin (care a a terminat anul competitional 2013 pe locul 3 in clasamentul individual UCI Europe Tour) se pregateste sa-si apere titlul de la Turul Sibiului de anul trecut, dar nu are zile usoare, el fiind in recuperare dupa ce si-a fracturat doua coaste in urma unei caderi in Tour de Suisse.

Un castig pentru Turul Sibiului este formatia slovena Adria Mobil, care a avut rezultate foarte bune in 2013, clasandu-se la sfarsitul sezonului pe locul 6 in clasamentul UCI Europe Tour. Si individual sportivii de la Adria Mobil au mers foarte bine: Matej Mugerli, care in 2006 – 2008 a pedalat pentru Luquigas, si s-a clasat la finalul anului 2013 pe locul patru in clasamentul UCI Europe Tour, in fata lui Thomas Voeckler de la EuropCar. Adria Mobil se mai mandreste cu castigarea Turului Sloveniei (UCI 2.1) prin Radoslav Rogina, si cu titlurile de campion la contratimp al Sloveniei, prin Klemen Štimulak, si de vice-campion la contratimp individual al Croatiei, castigat de Bruno Maltar.

Fata de grila de start anuntata in primavara, apar putine schimbari: s-au retras BikeAid, Wallonie Bruxelles si – o absenta notabila – austriecii de la Gourmetfein Simplon, care au acuzat o slabire a echipei dupa plecarea lui Ricci Zoidl la echipa pro-tour Trek Factory Racing.

Locul acestor echipe fost luat de olandezii de la Parkhotel Valkenburg, care ii au in lot pe Kai Reus (fost la Rabobank in 2006 – 2010) si Brian Bulgac (fost la Lotto Belisol in 2012 – 2013), de italienii de continentala MG Kvis Wilier Trevigiani Norda, pentru care alearga romanul Andrei Nechita, avandu-i drept coechipieri pe Liam Bertazzo (fratele lui Omar Bertazzo, locul al doilea in contratimpul individual de anul trecut de la Sibiu) si Mattia Frapporti (fratele mai mic al lui Marco Frapporti de la Androni Giocattoli).

Nationala Argentinei a completat lista de start, intarind plutonul sud-americanelor participante la Turul Ciclist al Sibiului 2014 (pe langa Androni Giovattoli, care are licenta inregistrata in Venezuela. O noutate anul acesta o constituie echipele din Asia – Shimano Cycling Team (Japonia) si Synergy Baku (Azerbaidjan).

Participare de pe trei continente

Turul Ciclist al Sibiului 2014 va avea loc in perioada 17 – 20 iulie si va alinia la start echipe 2 echipe pro-continentale, 18 echipe continentale si 2 echipe nationale:

• Androni Giocattoli (Italia) – pro-continentala

• CCC Polsat (Polonia) – pro-continentala

• MG KvisWlier Trevigiani Norda (Italia) – continentala

• Meridiana Kamen Team (Croatia) – continentala

• SP Tableware (Grecia) – continentala

• ISD Continental Team (Ucraina) – continentala

• Froy Bianchi (Norvegia) – continentala

• LKT Brandemburg (Germania) – continentala

• Verandas Willems (Belgia) – continentala

• Team Differdange Losch (Luxemburg) – continentala

• Tusnad Cycling Team (Romania) – continentala

• Cristina Watches Kuma (Danemarca) – continentala

• Kolls Cycling Team (Ucraina) – continentala

• Amplatz BMC (Austria) – continentala

• Adria Mobil (Slovenia) – continentala

• Synergy Baku Cycling Project (Azerbaidjan) – continentala

• Shimano Cycling Team (Japonia) – continentala

• Parkhotel Valkenburg (Olanda) – continentala

• Ringeriks Kraft (Norvegia) – continentala

• Utensilnord (Ungaria) – continentala

• Echipa Nationala a Romaniei

• Echipa Nationala a Argentinei

Uniunea Ciclista Internationala a mentinut Turul Ciclist al Sibiului si in acest an la categoria 2.1, ceea ce il situeaza in top 5 al competitiilor cicliste de sosea din Europa De Sud-Est. Turul Ciclist al Sibiului este compus din prolog, doua etape si doua semi-etape insumand 500,5 kilometri.

Parteneri Oficiali ai Turului Ciclist al Sibiului – Banca Comerciala Carpatica, Ambient, aerolines.ro.

Masina oficiala a Turului Ciclist al Sibiului: Opel furnizata de Autohaus Huber.

Celelalte tricouri distinctive sunt:

Tricoul Galben – Banca Comerciala Carpatica

Tricoul Portocaliu (lider in Clasamentul U23) – Continental Automotive Sibiu

Tricoul Verde (lider in Clasamentul Cataratorilor) – Boromir

Tricoul Rosu (lider in Clasamentul Sprinterilor) – Industrial Software

Tricoul Albastru (lider in Clasamentul cel mai bun roman) – Marquardt

Tricoul Alb (lider in Clasamentul General pe Puncte) – Takata

Sponsorii etapelor:

Prolog: Geiger si Constructii Sinecon

Etapa I: Banca Comerciala Carpatica

Etapa II: Ambient

Semi-etapa III A: Frauenthal Automotive

Semi-etapa III B: Compa

Sponsori: Tondach, Phoenix Mecano, Kuhnke, Intergraph, Kendrion, Metropolis, TUI Travel Center, Eurolines, Astoria, Keep Calling , Bearing Point, Sobis, Cafe Wien, Culinarium, Atrium, Schuster Ecologic, DPC SA.

Parteneri tehnici: Shimano, Ideal.

Parteneri: Consulatul General al Germaniei de la Sibiu, Consulatul Onorific al Austriei la Sibiu, Amicii Muntilor Sibiu, Discover Eco Romania, Tura in Natura, Structural Consulting Group, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Kultours, Casa Luxemburg, Marketon.

Parteneri media: Tribuna, Tribuna Sporturilor, Sibiu 100%, gsp.ro, Gazeta Sporturilor, ciclism.ro, Freerider.ro, Velo Cafe, ireporter.ciclism.ro.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279