SOCIAL

Animal Life Sibiu despre taierea corzilor vocale la caini: Este infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an

Animal Life Sibiu despre taierea corzilor vocale la caini: Este infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an

Intentia unui consilier local din Medias de a-i obliga pe proprietarii de caini sa inlatura corzile vocale ale patrupedelor a nascut primele reactii din partea asociatiilor de protectia animalelor. Asociatia pentru Protectia Animalelor si a Naturii Animal Life Sibiu atrage atentia ca, pe langa faptul ca initiativa ”contravine unor norme elementare de bun simt si umanitate”, ea intra si in latura penala.

„In calitate de vicepresedinte al Asociatiei pentru Protectia Animalelor si a Naturii Animal Life trebuie sa spun ca am primit cu stupoare informatia despre aceasta propunere privind obligatia stapanilor de a indeparta chirurgical corzile vocale ale cainilor detinuti de persoanele fizice și juridice, daca patrupezii ii deranjeaza pe vecini. Nu numai ca aceasta contravine unor norme elementare de bun simt si umanitate dar si Legii 205/2004 privind Protectia Animalelor”, sustine  Andreea Roseti.

Legea la care face referire reprezentantul Animal Life prevede, la  art. 25:
(1) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda:
a) uciderea animalelor, cu intentie, fara drept;
b) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale salbatice captive;
c) organizarea de lupte intre animale sau cu animale;
d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;
e) ranirea sau schingiuirea animalelor;
f) interventiile chirurgicale destinate modificarii aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, sectionarea corzilor vocale, ablatia ghearelor, coltilotul ciocului si dintilor.

”Ne-am bucura daca in viitor am afla si despre propuneri cu adevarat constructive, care sa aiba ca si scop construirea unei societati bazate pe responsabilitate si respect pentru oameni si animale. Mai mult, speram ca factorii de decizie sa isi faca un obicei din a consulta organizatiile de stat si non –profit din domeniul respectiv de interes in viitoare propuneri sau hotarari legislative”, mai spune de vicepresedintele Animal Life Sibiu.

Mircea Cazan, primul cu aceasta idee

Consilierul local din Medias nu este primul politician care avanseaza aceasta idee. In urma cu cativa ani, co-presedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan spunea ca intentioneaza initierea unui proiect legislativ care sa prevada amputarea corzilor vocale ale cainilor tinuti in apartamente. In cele din urma, deputatul de Sibiu a renuntat la a mai propune Parlamentului o astfel de initiativa.

caini la plimbare

Foto: www.casa.acasa.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279