CULTURA

„Anotimpurile” lui Vivaldi in deschiderea stagiunii la Teatrul de Balet Sibiu!

„Anotimpurile” lui Vivaldi in deschiderea stagiunii la Teatrul de Balet Sibiu!

Anotimpurile lui Vivaldi in deschiderea stagiunii la Teatrul de Balet Sibiu!2

Miercuri,17 septembrie 2014, Teatrul de Balet Sibiu deschide stagiunea 2014 — 2015, cu spectacolele ‘Anotimpurile’, spectacol de balet contemporan, realizat de Aleisha Gardner (Noua Zeelanda) si ‘Concert en bleu’, spectacol de balet clasic, realizat de Russell Hewey (SUA). Spectacolele vor avea loc pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor Sibiu, de la ora 19:00.

Optsprezece noi balerini la Teatrul de Balet Sibiu

Incepand din aceasta stagiune Teatrul de Balet Sibiu a innoit componenta corpului de balet cu optsprezece noi dansatori, veniti la Sibiu din toata lumea. Astfel, alaturi de balerinii deja cunoscuti publicului, sibienii ii vor putea vedea pe scena, in aceasta stagiune, in spectacolele baletului sibian pe Yuri Yoshida (Japonia), Arisa Mori (Japonia), Abigail Cockrell (SUA), Elena Canali (Italia), Aina Sanxo (Spania), Marija Rakic (Serbia), Leonor Campillo (Spania), Yvonne Slingerland (Spania), Florette Jager (Franta), Agnes Kiehl (Germania), Nicolle Fedorov (SUA), Sara Previtali (Italia), Florent Operto (Franta), Eisho Suzuki (Japonia), Kenichi Murata (Japonia), Igor Guth (Serbia), Manuel Di Pietro (Italia), Ronnie Thomas (SUA).

Un regal al baletului clasic si contemporan pana la finele anului

Stagiunea 2014 — 2015 a Teatrului de Balet Sibiu are o durata de unsprezece luni, incepe in septembrie 2014 si se va incheia in iulie 2015. ‘Anotimpurile’ (balet contemporan), ‘Concert en Bleu’ (balet clasic), ‘Nota, va rog!’ (dans contemporan), ‘Impetus’ (balet neoclasic), ‘Giselle’ (balet clasic), ‘Spargatorul de nuci’ (balet clasic) si premiera de balet clasic ‘Lacul Lebedelor’ sunt titlurile pe care Teatrul de Balet Sibiu le propune publicului in perioada septembrie — decembrie 2014.

‘Lacul Lebedelor’ premiera toamnei la Teatrul de Balet Sibiu

Coregraful rus Andrei Litvinov, care a realizat la Teatrul de Balet Sibiu si coregrafia spectacolelor ‘Frumoasa din padurea adormita’ si ‘Corsarul’, se intoarce la Sibiu in aceasta toamna pentru a realiza coregrafia spectacolului de balet clasic ‘Lacul Lebedelor’. Cu o distributie impresionanta de treizeci si sapte de balerini, premiera spectacolului va avea loc miercuri, 12 noiembrie 2014, la Casa de Cultura a Sindicatelor Sibiu. Decorurile si costumele pentru spectacolul ‘Lacul Lebedelor’ vor fi realizate de scenografa Anastasia Spataru din Republica Moldova.

Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu au fost puse in vanzare si pot fi cumparate de la Casa de Cultura a Municipiului Sibiu, Parcul Tineretului nr. 1, de luni pana joi in intervalul orar 8:00 — 16:00, respectiv vinerea in intervalul 8:00 — 13:30 si de la agentia de bilete a salii de spectacol, Casa de Cultura a Sindicatelor Sibiu, strada Emil Cioran, nr. 1A, de luni pana vineri, in intervalul orar 11:00 — 16:30. Costul unui bilet este de zece lei, elevii, studentii si pensionarii beneficiind de cincizeci la suta reducere.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349