CULTURA

Ansamblul folcloric “Veteranii – Junii Sibiului“ participa la Festivalul “Jocul din batrani“!

Ansamblul folcloric “Veteranii – Junii Sibiului“ participa la Festivalul “Jocul din batrani“!

Ansamblul folcloric Veteranii – Junii Sibiului participa la Festivalul Jocul din batrani!2

Ansamblul folcloric “Veteranii – Junii Sibiului“ participa la Festivalul National de Folclor ”Jocul din batrani” din Targu Mures.

Pe scena festivalului, ansamblul va prezenta suite de dansuri populare specifice zoneler etnofolclorice Marginimea Sibiului si Valea Hartibaciului.

“Veteranii – Junii Sibiului“ au 50 de ani, 60 sau chiar 75 de ani, dar reusesc sa uimeasca publicul la fiecare aparitie, cu sirurile neobosite de cinci sau de sapte piruete, cu nenumarate batai in cizme. Sunt oameni care au dansat alaturi de maestrul Macrea pe scenele lumii, sunt oameni care au purtat numele de “Juni ai Sibiului” in urma cu zeci de ani, sunt oameni care fac parte din primele generatii de „Juni”.

Participarea “Veteranilor“ la acest estival se inscrie in sirul evenimentelor ce marcheaza 70 de ani de la infiintarea primei formatii de dansuri populare din Romania: “Junii Sibiului“. Intregul an 2014 este unul aniversar, iar evenimentele organizate de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale “Cindrelul — Junii“ Sibiu marcheaza acest moment. Toate spectacolele, turneele si participarile la diferite festivaluri stau sub semnul “Junii Sibiului — 70 de ani“.

Cea de-a XXXII-a editie a Festivalului National de Folclor ”Jocul din batrani” reuneste peste 400 de artisti din judetele Bistrita – Nasaud, Cluj, Sibiu, Vaslui, Salaj si Brasov. Manifestarea este organizata de Centrul Judetean pentru Cultura si Educatie Artistica Mures.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309