CULTURA

Ansamblul „Junii Sibiului” a facut un spectacol pe cinste pentru romanii din Spania!

Ansamblul „Junii Sibiului” a facut un spectacol pe cinste pentru romanii din Spania!

Ansamblul Junii Sibiului a facut un spectacol pe cinste pentru romanii din Spania!2

Ansamblul „Junii Sibiului” a facut un spectacol pe cinste pentru romanii din Alcala de Henares (Spania), acesta fiind ultimul concert international din seria celor sapte programate pentru aniversarea a sapte decenii de activitate.

Aproape 50 de solisti, dansatori si muzicanti au cantat si dansat mai bine de doua ore, purtand spectatorii intr-o calatorie muzicala prin cele mai importante zone ale Romaniei.

„Este o onoare pentru Consiliul Judetean Sibiu, ca institutie finantatoare a Ansamblului Junii Sibiului, sa contribuie la prezentarea acestui spectacol aniversar. Este un an aniversar, o cifra rotunda si frumoasa, care marcheaza sapte decenii de la infiintarea acestui ansamblu profesionist. Un ansamblu care e recunoscut in intreaga lume drept ambasador al traditiilor romanesti, de care si voi sunteti legati.

Iar acum, Madridul este capitala care incheie turneul de sapte spectacole internationale programate pentru acest an aniversar. Si nu intamplator in capitala Spaniei, pentru ca aici, in Spania, sunteti aproape un milion care munciti pentru un trai mai bun al vostru, dar si al rudelor voastre ramase in tara”, a transmis presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, in mesajul adresat publicului prezent la spectacolul „Junilor”.

La finalul spectacolului, spectatorii au cantat „La multi ani!”, artistilor veniti din Romania.

„A fost un public extraordinar care a cantat cu noi, a dansat cu noi, a trait cu noi emotia acestui an aniversar, iar la final ne-a emotionat pentru ca intreaga sala ne-a cantat, in picioare, La multi ani.

Am vazut lacrimi de bucurie in ochii dansatorilor si, efectiv, am simtit ca suntem iubiti si apreciati pentru munca depusa de intregul colectiv artistic. Vreau sa multumesc Consiliului Judetean Sibiu pentru sprijinul permanent pe care il acorda Ansamblului si pentru prezenta noastra aici. Multumesc de asemenea organizatorilor de aici, din Spania, unde sper sa revenim pentru un turneu in mai multe orase”, a declarat coregrafa Silvia Macrea, managerul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale „Cindrelul — Junii Sibiului”.

Spectacolul a fost prezentat de vedeta TVR, Iuliana Tudor, care a declarat la final: „Rarisim! Acesta este cuvantul care descrie perfect ce am trait la Madrid alaturi de Junii Sibiului.

Un public rarisim de frumos si cald, artisti rarisimi, organizatori asemenea! Emotiile care m-au traversat aici, lacrimile din ochii dansatorilor, din ochii Silviei Macrea, din ochii romanilor aflati in sala, mi-au amintit de anii in care prezentam la TVR International emisiunea ‘Nu uita ca esti roman’, ani in care ma conectam in direct, saptamanal, la dorul de casa al romanilor de pretutindeni. Folclorul este pentru acesti oameni cea mai puternica legatura cu Romania, cu acasa! Alaturi de Junii Sibiului am reusit din plin sa aducem Romania mai aproape de Spania! La multi ani si viata lunga Ansamblului Junii Sibiului, de care ma simt legata dincolo de scena si televiziune. Sunt prietenii mei!”

Sub bagheta tanarului dirijor Mihai Tarcea, au ridicat sala in picioare Nicolae Furdui Iancu, Marcel Parau si tinerii solisti Andreea Haisan, Daniel Pop, Alexandru Bradasan, Stana Stepanescu, Nicu Mita, Gabriel Dumitru, Paul Ananie si Larisa Vulpescu, aflata pentru prima data pe scena alaturi de „Junii Sibiului”. Ea a avut parte si de o surpriza cand a fost ceruta in casatorie, in fata tuturor — artisti si public — de contrabasistul orchestrei, Ciprian Oprea.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judetean Sibiu prin Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale ‘Cindrelul — Junii’ Sibiu, cu sprijinul UMR si Radio Romanul din Madrid.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349