ECONOMIE

Antifrauda schimba regulile. Limita de 300 lei pentru inchiderea unei firme

Antifrauda schimba regulile. Limita de 300 lei pentru inchiderea unei firme

diaconu anaf

La doua saptamani de la demararea controalelor pentru combaterea evaziunii fiscale, si in urma caroara zeci de firme au fost inchise pentru sume mici gasite nefiscalizate, si la doua zile de la interventia presedintelui Klaus Iohannis, care a spus ca tara nu poate functiona fara fireme, seful ANAF, Gelu Diaconu dezvaluie ca regulile vor fi schimbate.

Intr-un interviu pentru hotnews.ro, seful Antifrauda spune ca suma maxima ce nu poate fi justificata va fi de 300 lei. De asemenea, Diaconu declara ca va fi reglementata si situatia restaurantelor si cafenelelor, prin includerea bacsisului de nota de plata.

Citeste si Iohnnis isi mentine principiul cu care a ridicat Sibiul. Mesaj pentru Antifrauda:  O tara nu poate sa functioneze fara firme

„Se va stabili un prag de 300 de lei al diferentelor nefiscalizate, pornindu-se de la realitatea ca poate exista un maruntis lasat neintentionat. Sau pot fi greseli umane – ai emis 400 de bonuri intr-o zi, dar  ai uitat de un bon si vine taman atunci Antifrauda peste tine. Sub acest prag nu vor fi sanctiuni. Peste acest prag, pe langa amenda contraventionala intre 10.000-15.000 de lei, masura suspendarii se va lua doar daca nu accepta plata a de zece ori suma nefiscalizata, dar nu mai putin de 10.000 de lei. Pentru ca putem merge intr-un club cu dever mare caruia sa ii gasim 310 lei diferenta, iar el sa plateasca doar 3100 de lei, adica o picatura din ceea ce incaseaza ei. E o abordare. Va fi apoi introdus caietul de bani personali si sa intram in zona fiscalizarii bacsisurilor. Suma va fi inclusa pe bonul fiscal, fiscalizata separat pe casa de marcat, iar aceasta suma va fi impozitata doar cu impozitul pe venit, nu va constitui si o baza de calcul al contributiilor”, explica seful ANAF.

Citeste interviul complet pe hotnews.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309