SANATATE

Aparatura de ultima generatie de 1 milion de lei, la Spitalul Judetean Sibiu. Banii au venit de la o mare companie

Aparatura de ultima generatie de 1 milion de lei, la Spitalul Judetean Sibiu. Banii au venit de la o mare companie

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu va avea patru ecografe performante noi si un sistem de radiologie digitala in urma unei sponsorizari primite din partea celui mai mare agent economic din judetul Sibiu, Romgaz Medias. Toate cele cinci aparaturi au costat 980.000 lei, suma acoperita in totalitate de compania medieseana.

Conform contractului incheiat si in urma procedurilor de achizitie
publica derulate prin intermediul SEAP au fost achizitionate urmatoarele aparate: a

– Un sistem de radiologie digitala GXR pentru Sectia Clinica Neurologie, in valoare de 679.520 lei cu TVA inclus, achizitionat de la  Mediq Innovative Technologie SRL;

–  Un ecograf Philips Clearvue 350 pentru Sectia Clinica Cardiologie II in valoare de946,8 lei cu TVA inclus, achizitionat de la Gadagroup Romania SRL

– Un ecograf General Electric LogiQ C5 Premium pentru Sectia Clinica T.I. in valoare de 69.936 lei cu TVA inclus, achizitionat de la Medist Imaging & Poc SRL;

– Un ecograf General Electric LogiQ C5 Premium pentru Sectia Clinica Neurologie in valoare de936 lei cu TVA inclus, achizitionat de la Medist Imaging & Poc SRL;

– Un ecograf General Electric LogiQ C5 Premium pentru Sectia Clinica Obstetrica – Ginecologie in valoare de 79.856 lei cu TVA inclus, achizitionat de Medist Imaging & Poc SRL.

Cele patru ecografe performante sunt deja montate si utilizate in cadrul sectiilor unde au fost repartizate iar pentru aparatul de radiodiagnostic digital au fost obtinute autorizatiile emise de catre Comisia Nationala Pentru Controlul Activitatilor Nucleare și se deruleaza proceduri de asamblare și montaj, in vederea punerii sale in functiune in cadrul spatiului special amenajat in Sectia Clinica Neurologie a SCJU Sibiu.

 „Pentru Romgaz, invitatia de a participa la acest eveniment, inseamna transpunerea in realitate a dorintei de a raspunde unei nevoi imediate a comunitatii. Sponsorizarea acordata Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu pentru dotarea unitatii cu aparatura medicala de inalta performanta, reprezinta un sprijin acordat la scara nationala autoritatilor care se confrunta cu dificultati in abordarea eficienta a sistemului medical atat de necesar unei populatii sanatoase. Pe aceasta cale ne exprimam aprecierea fata de eforturile depuse de Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, de a cauta solutii pentru imbunatatirea serviciilor medicale de care beneficiaza populatia. Romgaz considera implicarea sociala drept parte integranta a strategiei sale, astfel sustinerea sistemului de sanatate pe plan local prin sprijinirea acestui proiect sustenabil, confirma preocuparea companiei de a se alinia la principiile bunelor practici internationale. Romgaz isi asuma responsabilitatea sociala ca pe o initiativa corporativa liber aleasa, dincolo de obligatiile economice si legale, sustinand eforturile  comunitatilor de imbunatatire a calitatii vietii si bunastarii generatiilor prezente si viitoare. Contributia la dezvoltarea sistemului de sanatate consolideaza legatura cu sectorul public si confirma practica de afaceri transparenta si responsabila fata de societate a Romgaz.”, a declarat Virgil Marius Metea, Director general Romgaz.

„In primul rand multumim Romgaz pentru aceasta sponsorizare deosebit de generoasa care ne–a dat posibilitatea sa imbunatatim dotarea materiala a patru sectii clinice deosebit de importante ale spitalului judetean, cu o adresabilitate ridicata si o patologie complexa. Sponsorizarile si donatiile reprezinta o contributie importanta in procesul de modernizare a SCJU Sibiu in care suntem angrenati si  completeaza eforturile noastre din ultimii ani de a asigura tot ceea ce este necesar bunei functionari a actului medical, in folosul cetatenilor, prin modernizarea si dotarea mai multor sectii ale spitalului. Cele patru ecografe achizitionate, deja montate si functionale, precum și aparatul de radiodiagnostic, pentru care derulam proceduri de asamblare și montaj, contribuie la cresterea calitatii serviciilor acordate pacientilor si faciliteaza activitatea personalului medical in demersul de acordare a unor ingrijiri de calitate, moderne si a unor terapii noi, mai eficiente. Speram și ne dorim ca acest parteneriat cu Romgaz sa fie doar inceputul și relatia dintre cele doua institutii sa continue prin sprijinirea institutiei noastre și a tuturor cetatenilor care au nevoie de servicii medicale performate. Totodata, invitam alaturi de noi si alte companii din mediul de afaceri care doresc sa contribuie la dezvoltarea acestui domeniu prioritar care este sanatatea populatiei”, a declarat Dr. Vasile Spinean, managerul SCJU Sibiu.

 

Caracteristici sistem de radiologie digitala GXR

 Configuratia existenta in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu – Sectia Clinica Neurologie include sistemul de radiografie digitala GXR, server PACS și statie de postprocesare imagini radiologice. Aparatul este din gama celor  complet digitale, cu tehnologie DR (direct radiography) de ultima ora, este fabricat in Coreea de Sud, detectorul digital (componenta cea mai importanta) fiind produs in SUA. Echipamentul dispune de un generator RX de putere mare (150 kV si 68 kW) – care ii permite examinari universale, pentru orice fel de pacienti și in regim de flux mare de lucru. Modurile de lucru sunt atat in tehnica clasica in care se poate folosi filmul radiologic cat și cu detector direct digital. Masa de examinare RX este una de mare anduranta (sarcina maxima 300kg) și permite și examinarile cu tomografie liniara, necesare in general pentru diagnosticul leziunilor pulmonare. Sistemul are tehnologie wireless, imaginile sunt de mare rezolutie și dispune de PC de inalta performanta cu monitor de 24” și de imprimanta DICOM (Digital Imaging and Communications in Medicine) pentru filme de imagistica medicala precum și o mașina automata de developat atunci cand se doresc filme radiologice.

 Caracteristici Ecografe General Electric LogiQ C5

Ecografele General Electric LogiQ C5 Premium sunt multidisciplinare, concepute pentru examinari abdominale, ale sistemului vascular, pentru obstetrica si ginecologie, examinari neonatale, pediatrice, de urologie, transcraniale si pentru parti moi. Sunt usor de manevrat avand dimensiuni reduse si prevazute cu monitor LCD de 15”, 3 porturi active pentru sonde, unitate integrata CD – DVD, tastatura alfanumerica luminata. De asemenea, interfata software este editabila pentru crearea unor profiluri individuale de utilizatori. Ecografele au urmatoarele moduri de operare: M, M anatomic, B (2D), Doppler Color,  Pulsat, Power, Continuu, 3D Freehand. Sistemul poate functiona cu 3 moduri de lucru in același timp. Echipamentele dispun de sonde de tip: convex, liniar, microconvex, arie fazata transtoracic. Aparatele dispun de 8 zone focale simultan si de functia de marirea  a imaginii de 64 de ori, de posibilitatea de a stoca filme cu 3000 de cadre precum si de numeroase alte facilitati.

 Caracteristici Ecograf Philips Clearvue 350

Ecograful Philips Clearvue 350 este un aparat multidisciplinar, cu software pentru urmatoarele tipuri de aplicatii: vasculare, trasncranian Doppler, cardiac. Ecograful  are urmatoarele moduri de operare: 2D, M, M Color, Doppler Color, Doppler Power Color, Doppler Power Color directional, Doppler Pulsat, Doppler Continuu, Dual. Sistemul  este prevazut cu duplex pentru vizualizarea simultana a modurilor 2D si Doppler si triplex pentru vizualizarea simultana a modurilor 2D, Doppler si Doppler Color sau Doppler Color angiografic de putere. Ecograful are o unitate de disc interna de minim 300GB, unitate integrata CD – DVD, USB. Este prevazut cu monitor TFT – LCD de 19”, montat pe brat articulat. Aparatul permite generarea automata de rapoarte care sa includa imagini, calcule si masuratori efectuate in timpul unei examinari, ofera posibilitati de gestionare a imaginilor care sa includa vizualizarea simultana in acelasi ecran precum si numeroase alte avantaje tehnice de ultima generatie.

Sistem de radiuologie digitala.6 - Spitaul Clinic Judetean Sibiu


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309