ANCHETE

Aproape 20 de ani de închisoare pentru sibienii din dosarul „Motorina”

Aproape 20 de ani de închisoare pentru sibienii din dosarul „Motorina”

Trei sibieni implicați in dosarul de corupție „Motorina” au primit 19 ani de închisoare, alături de ei fiind condamnate alte zece persoane, printre care si fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar.
pavel ghise ana oil
Proprietarul grupului de benzinării Ana Oil si al hotelului Golden Tulip, Dumitru Ghișe (foto) a primit 7ani, la fel ca si medieșeanul Ovidiu Molfovan (Benz Oil), in timp ce fostul șef al Vămilor, Viorel Comanita va sta la închisoare 5 ani.

In același dosar, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Sorin Blejnar sa fie condamnat la cinci ani închisoare cu executare în dosarul „Motorina”, în care este acuzat alături de soții Radu și Diana Nemeș de complicitate la evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat.

Instanța a mai decis că Blejnar nu are voie să exercite pe o perioadă de cinci ani, după ce iese din închisoare, mai multe drepturi civile, respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcțiile elective publice, dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa funcții de conducere în cadrul autorităților statului cu competențe în domeniul fiscal.

În același dosar, soții Radu și Diana Nemeș au fost condamnați la 9 ani închisoare, respectiv 7 ani închisoare.

Fostul ofițer DGIPI Florin Secăreanu a primit 5 ani închisoare, aceeași pedeapsă fiind aplicată și în cazul lui Viorel Comăniță, fost director la Autoritatea Națională a Vămilor și vicepreședinte al ANAF.

De asemenea, au fost condamnați și administratori ai unor firme implicate în mecanismul de evaziune fiscală: Lucian Florin Ionescu — 5 ani; Mihai Buliga, Andrei Jugănaru, Dumitru Preda, Ovidiu Moldovan și Pavel Ghișe — câte 7 ani închisoare; Dumitru Chirvăsitu — 8 ani, Mariana Vrânceanu — 6 ani, Nicolae Belba — 3 și 6 luni închisoare, toate pedepsele fiind cu executare.

Stirea completa pe agerpres.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279