SOCIAL

Aproape 3000 de boboci la ULBS. Cele mai cautate facultati!

ioan bondrea-ramona todericiu-claudiu kifor

Toate locurile bugetate scoase la concurs in cele doua sesiuni de admitere la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu au fost ocupate, atat la studiile de licența (1670 locuri) cat si la cele de master (910), numarul de candidați fiind in crestere cu aproximativ 15%, fața de anul precedent.

”Sunt mulțumit de modul in care a decurs admiterea in acest an. Am avut o crestere cu 15% a numarului de candidati, iar numarul de locuri acordate de la Minister au fost ocupate in totalitate. Avem facultați cu rezultate deosebite in ceea ce priveste admiterea, la Inginerie, o facultate care, prin rezultate deosebite obținute de studenți si cadrele didactice la concursurile naționale si internaționale a capatat un prestigiu deosebit de ridicat. Și facultațile de Medicina si Științe Economice au avut rezultate bune”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS, care a precizat faptul ca mai exista termen pentru confiramari la Facultatea de Drept, pana in 25 septembrie. Locuri cu taxa au mai ramas 747 la studiile de licența si 870 la master.

În privința spațiilor de cazare si masa pentru studenți, universitatea a alocat peste 900.000 lei pentru lucrari de modernizare. ”Am avut lucrari in toate caminele. Din pacate, ne confruntam cu aceeasi calitate proasta a lucrarilor efectuate de diferiți constructori, iar asta deriva din proasta ințelegere a ceea ce inseamna in caietele de sarcini si licitațiile, prețul cel mai scazut. Sigur, daca sunt intrebați constructorii, vor spune ca la ce bani primesc de la universitate, aceasta este calitatea lucrarilor. Probabil ca realitatea este undeva la mijloc. Dar, important pentru noi este sa ii asteptam pe studenți in condiții bune, in condițiile in care tarifele nu s-au modificat. Ba mai mult, din acest an studenții vor avea inclus in tariful de cazare si internetul”, a precizat rectorul Ioan Bondrea. La randul sau, conf. univ. dr. Ramona Todericiu, director general administrativ adjunct al ULBS spune ca lucrarile s-au desfasurat in toate caminele. ”S-au realizat lucrari de modernizare a instalațiilor sanitare in caminul 1 la etajele 2 si 3, valoarea lucrarilor fiind de 500.000 lei. De asenemea, in caminul 2 a fost schimbat tot mobilierul, o investiție care se ridica la suma de 300.000 lei. Am achiziționat aparatura pentru cele doua spalatorii, in valoare de 120.000 lei, dar lucrari de reparații s-au realizat si in celelalte camine, toate investițile fiind realizate din buget propriu”, a exemplificat conf. univ. dr. Ramona Todericiu.

Anul universitar incepe in Piața Mare

Anul universitar 2015-2016 va avea dechiderea oficiala, in Piața Mare din Sibiu, iar impreuna cu studenții ULBS se vor afla si cei ai Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Balcescu” din Sibiu.  ”Dorim ca deschiderea festiva sa aiba loc in preznța autoritaților locale si a mediului de afaceri din oras, pentru a arata inca odata legatura stransa dintre Universitate si comunitatea sibiana. Iar bobocii, cei care acum isi incep viața de studenți, sa simta ca au intrat intr-o universitate care are grija de viața lor, ca au intrat intr-o universitate europeana dintr-un oras european”, a declarat rectorul Ioan Bondrea.

Primul contact al studenților cu noul an universitar se va face insa mai repede, in 28 septembrie, la sediul fiecarei facultați.

Locuri libere la taxa (licența):

Facultatea de Teologie:     0 locuri

Facultatea de Drept: (*confirmarile se incheie in 25 septembrie)      254 locuri*

Facultatea de Litere si Arte:                         98 locuri

Facultatea de Științe Socio-Umane:                         195 locuri

Facultatea de Inginerie    30 locuri

Facultatea de Științe:                                  42 locuri

Facultatea de Medicina:                             0 locuri

Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentara şi Protecţia Mediului:   75 locuri

Facultatea de Ştiinţe Economice:                        53  locuri


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349