ANCHETE

Arestata in lipsa in dosarul Carpatica Asig, in concediu in tara din care ”Guru” Bivolaru nu a putut fi extradat

Arestata in lipsa in dosarul Carpatica Asig, in concediu in tara din care ”Guru” Bivolaru nu a putut fi extradat

Una din persoanele implicate in dosarul Carpatica Asig, in care magnatul Ilie Carabulea si fiul sau cel mare, Oprea-Nicolae Carabulea au fost retinuti, se afla in concediu. Pe numele Anei Popa a fost insa emis mandat de arestare in lipsa, urmand sa fie retinuta in momentul intoarcerii in tara.

Ana Popa a plecat in Suedia cu cateva zile inainte ca procurorii DIICOT sa descinda la sediile Carpatica Asig din Sibiu si din Bucuresti. Dupa perchezitii, procurorii au decis ca opt persoane sa foe retinute – Ilie Carabulea, Oprea Carabulea, Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Cosa, Georgeta Crindeanu, Gheorghe Nasaru si Ana Popa. Primii sapte se afla deja in arestul Inspectoratului Judetean de Poplitie Sibiu, in timp ce Ana Popa a plecat in concediu de martisor, in Suedia. Ea se relaxeaza in Stockholm, impreuna cu alte cateva prietene, conform postarilor de pe Facebook.

Ultimul post dateaza din 1 martie, cand Ana Popa se afla la o cafea, in Gamla Stan – Stockholm´s Old Town.

”Guru Bivolaru” in Suedia din 2005

Unul din cele mai cunoscute cazuri in care un roman s-a ascuns de lege in Suedia este cel al liderului MISA, Grerorian ”Guru” Bivolaru. Condamnat in Romania pentru intretinere de relatii sexuale cu minore, Bivolaru a fugit in Suedia unde, din 2005 a primit azil politic, iar autoritatile suedeze au refuzat extradarea sa. El a fost retinut, in Paris, in urma cu cateva zile si este de asteptat ca acesta sa fie adus in tara, pentru a-si ispasi pedeapsa.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275