CULTURA

Asociatia Casa Calfelor Sibiu organizeaza ateliere de lucru ale calfelor calatoare!

Asociatia Casa Calfelor Sibiu organizeaza ateliere de lucru ale calfelor calatoare!

Asociatia Casa Calfelor Sibiu organizeaza ateliere de lucru ale calfelor calatoare!2

Asociatia Casa Calfelor Sibiu organizeaza pentru a opta oara la Sibiu ateliere de lucru ale calfelor calatoare. In perioada 21 iulie – 31 august 2014 strada Cetatii intre Turnurile Olarilor si Dulgherilor va fi locul de prezentare a diferitelor tehnici mestesugaresti traditionale si moderne si a unui schimb viu de experienta intre calfele calatoare venite din Germania, Elvetia si Franta.

Si anul acesta astepam un numar de aproximativ 35 – 40 de calfe de diferite meserii precum: fierari, pietrari, lacatusi, dulgheri, tamplari, sculptori in lemn si croitori care vor realiza diverse obiecte utilizand atat tehnici de lucru traditionale cat si moderne. Astfel acestia vor prezenta dezvoltarea mestesugurilor de-a lungul secolelor realizand in acelasi timp cateva obiecte inedite.

In afara atelierelor, vizitatorii vor putea admira o expozitie de fotografie si obiecte specifice calfelor. Expozitia face referire si la istoria mestesugarilor calatori, costumul traditional al calfelor si diferitele asociatii de calfe.

In fiecare joi, la ora 20.00 vor fi prezentate diverse filme documentare si vor fi tinute discursuri in fata Casei Calfelor din Piata Huet nr. 3. In cadrul acestor seri, persoanele interesate vor putea intra in contact direct cu calfele.

In completarea acestor evenimente Asociatia Casa Calfelor a pregatit si cateva surprize pentru vizitatorii de toate varstele.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107