DIVERTISMENT

Asta ne mai lipsea! Vom manca legume cultivate pe Marte!

Asta ne mai lipsea! Vom manca legume cultivate pe Marte!

Romanii sunt nevoiti sa cumpere produse din toate colturile lumii, dar acum se va depasi orice bariera. In curand vom pune pe masa legume cultivate pe alte planete, cum ar fi Marte sau chiar pe Luna.

Cercetatorii de la Universitatea Wageningen din Olanda, impreuna cu cei de la un centru important de cercetari din aceasta tara au efectuat cu succes un experiment de cultivare si crestere a legumelor in solul prelevat de pe Planeta Marte si de pe Luna. Cercetatorii olandezi au reusit sa cultive zece tipuri de legume diferite: rosii, mazare, ridichi, spanac, rucola. Solul oferit de cercetatorii americani ai Agentiei NASA a fost multiplicat si apoi folosit pentru cultivarea legumelor, relateaza publicatia „Engadget”. „A reprezentat o adevarata surpriza pentru noi. Experimentul a demonstrat ca solul de pe Marte dispune de un potential urias, daca stii sa-l folosesti corect”, a declarat conducatorul acestui studiu, Wieger Wamelink. Potrivit declaratiilor cercetatorilor olandezi, solul de pe Luna a dat o recolta cu jumatate mai mica, comparativ cu recolta obtinuta din solul de pe Marte. Spanacul a fost leguma care a crescut cel mai greu. „Solul respectiv contine metale grele, plumb, mercur si arsenic, dar si foarte mult fier”, a declarat conducatorul studiului, precizând ca aceste componente fac ca recolta obtinuta ca fie toxica. Cercetatoii olandezi intentioneaza sa continue aceste studii.

Sursa: Rador

Foto: playtech.roelldor.info

legume-Marte-Luna1


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349