CULTURA

Astra Film Festival va invita sa vizionati cele mai de succes documentare romanesti online!

Astra Film Festival va invita sa vizionati cele mai de succes documentare romanesti online!

Astra Film Festival va invita sa vizionati cele mai de succes documentare romanesti online!2

Astra Film Festival este promotorul filmului documentar in Romania, in Europa Centrala si de Est si in lume, de mai bine de doua decenii.

Romania a devenit incet, dar sigur, un punct important pe harta internationala a cinemaului documentar. An de an, productia filmelor de documentar este intr-o continua ascensiune, iar subiectele specifice regiunii de est a Europei, dar si abordarile cinematografice tot mai variate au captat atentia si interesul publicului din toata lumea.

In perioada 6 — 12 octombrie 2014, Astra Film in colaborare cu dafilms.ro (DOC Alliance Films), va invita sa vizionati gratuit, online patru dintre cele mai de succes documentare filmate in Romania in ultimii ani.

Ce au in comun cele patru filme selectionate? Toate au intrat in circuitul celor mai prestigioase festivaluri de profil din lume, precum Festivalul International de Film Documentar din Amsterdam, Festivalul de Film din Rotterdam sau Astra Film Festival din Sibiu.

Off the Beaten Track (regia: Dieter Auner) este o invitatie emotionanta de a medita la importanta identitatii si a pastrarii traditiilor romanesti, de a merge catre viitor, dar fara a te rupe de radacini. Filmul a fost laureat cu Premiul Special pentru Documentar Romanesc la Astra Film Festival 2011

Noosfera (regia: Artchil Khetagouri si Ileana Stanculescu): Este posibila dragostea adevarata sau este doar un anacronism ? Teoria unui excentric profesor de sociologie care afirma ca dragostea adevarata este posibila este, aparent, contrazisa de esecul casniciei sale. Filmul a primit Premiul Realitati Romanesti la Astra Film Festival 2012.

Blestemul ariciului (regia: Dumitru Budrala) surprinde realitatea cruda, peregrinarea romilor pe timp de iarna, dintr-un sat in altul, in lupta pentru supravietuire. Filmul a fost selectionat in festivaluri de profil din Europa, America de Nord si de Sud, Asia si Africa.

Pacatoasa Teodora (regia: Anca Hirte) trebuie privit ca o poveste de dragoste, mai degraba decat ca un documentar clasic. Asa a sugerat insasi regizoarea la proiectia in premiera absoluta a filmului la Astra Film Festival 2011, unde a primit Premiul pentru cel mai bun documentar.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279