DIVERTISMENT

Atentie parinti! Tot ce postati pe Facebook cu cei mici, poate fi folosit impotriva voastra la proces!

Atentie parinti! Tot ce postati pe Facebook cu cei mici, poate fi folosit impotriva voastra la proces!

Un process total neobisnuit se desfasoara in Austria, acolo unde o tanara de 18 ani a decis sa isi cheme parintii in fata judecatorului, motivul fiind unul socant.

Sunt-pe-Facebook

Nemultumirea ei a fost ca parintii au publicat, incepand cu anul 2009, o serie de imagini cu ea cand era foarte mica.

In urma cu cateva luni a facut valuri declaratia francezului Éric Delcroix, expert in legislatia pe internet, care a declarat ca este foarte posibil sa vedem in viitor cazuri in care copiii isi dau in judecata parintii din cauza unor imagini publicate de acestia pe Facebook in trecut. Iata ca acel timp a venit, noteaza Go4it.

O adolescenta in varsta de 18 ani din Austria si-a dat parintii in judecata pe motiv ca acestia au publicat, incepand cu anul 2009, o serie de imagini cu ea cand era foarte mica.

Tanara din Carinthia, al carei nume nu a fost facut public, considera ca i-a fost incalcata intimitatea. Printre imaginile care fac obiectul acestui caz se numara una in care fetei i se schimba scutecul si alta in care era pe olita. Adolescenta s-a declarat jenata de aceste imagini si a adaugat ca, in ciuda rugamintilor repetate, parintii ei au refuzat sa stearga pozele.

Michael Rami, avocatul tinerei, spune ca parintii acesteia au partajat pe retelele de socializare aproximativ 500 de imagini cu fiica lor, fara acordul acesteia.

Potrivit lui Stephen Balkam, care este fondator al unui institut pentru siguranta familiei in mediul online, 46% dintre persoanele din generatia „millenials” au postat o fotografie a copilului lor inainte ca acesta sa implineasca un an. Mai mult, o parte dintre parinti au postat chiar o ecografie cu bebelusul lor, inainte ca el sa se fi nascut.

Sursa: Mediafax

Foto: itmoldova.comwww.desprecopii.com


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309