SOCIAL

Atentie soferi! Politistii stau cu ochii pe trecerile de pietoni!

Atentie soferi! Politistii stau cu ochii pe trecerile de pietoni!

Soferii sibieni vor trebui sa fie foarte atenti la acordarea de prioritate la trecerile de pietoni. Politistii rutieri sibieni vor desfasura pe parcursul acestei zile ample actiuni, in sistem integrat, pe linia indisciplinei in trafic a pietonilor si neacordarii de prioritate acestora de catre conducatorii auto.

Din analiza de risc rutier intocmita la nivelul I.P.J. Sibiu rezulta ca in anul 2015 in primele trei cauze principale generatoare de accidente se regasesc neacordarea prioritaţii de trecere pietonilor angajaţi in traversarea regulamentara a drumului public prin locurile special amenajate şi traversarea neregulamentara a drumului public de catre pietoni.

”In acest context, avand in vedere obiectivul general asumat de statele membre U.E. de reducere cu 50% a mortalitatii prin accidente rutiere in perioada 2010-2020 si Calendarul de activitaţi al poliţiei rutiere pentru anul 2016,  in data de 3 martie vor fi desfasurate acţiuni punctuale in vederea cresterii sigurantei in trafic a pietonilor”, potrivit IPJ Sibiu.

Actiunile politistilor sibieni se vor desfasura in sistem integrat, la care vor participa efective de politie rutiera si ordine publica si urmaresc depistarea, identificarea şi tragerea la raspundere a celor care incalca prevederile legale, fiind axate in principal pe combaterea indisciplinei pietonale şi asigurarea respectarii dispoziţiilor legale privind acordarea prioritaţii de trecere pietonilor angajaţi in traversarea regulamentara a drumului public.

In cadrul actiunilor, politistii vor utiliza aparatele de supraveghere a traficului rutier şi masurare a vitezei de deplasare.

O femeie a fost lovita pe trecerea de pietoni! Soferul a fugit de la locul accidentului!2


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349