ACTUALITATE

Au condus fumatul pe ”ultimul drum” in Cafeneaua Artistilor din Sibiu

Au condus fumatul pe ”ultimul drum” in Cafeneaua Artistilor din Sibiu

Ultima zi in care fumatul in spatiile publice inchise a fost permis, o cafenea din Sibiu a gasit un mod inedit de a marca acest ”deces”. Totusi, proprietarii locatiei se gandesc sa transforme localul intr-un club privat, astfel sa poata fuma in continuare, in voie.

Mai multi fumatori s-au intalnit marti seara in Cafeneaua Artistilor, unde au aprins 200 de tigari, pe care le-au infipt asemeni lumanarilor, intr-o coroana mortuara.

Pe aceasta au scris „Un ultim omagiu fumatului”, in semn de protest fata de Legea antifumat.

„Priveghiul” fumatului — care, incepand de miercuri, este interzis in localuri — a durat pana cand fumatorii au terminat ultimele tigari.

Coroana s-a putut vedea si miercuri, atarnata de barul cafenelei din Sibiu, cunoscuta ca loc de intalnire al artistilor din oras.

„Tinem coroana o zi — doua, ca este indeajuns de cald, pana se vestejeste bradul. Angajatii mei au pus coroana ca sa se distreze, dar a fost o buna modalitate de reclama. Pentru clientii nostri, fumatul este o chestie gestuala. Eu nu mai fumez de doi ani de zile, dar nu imi convine situatia, si nici clientilor”, a declarat Valentin Oltean, patronul cafenelei.

Legea privind modificarea si completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun — asa-numita lege antifumat — a fost publicata in Monitorul Oficial la 1 februarie si a intrat in vigoare miercuri .

Legea interzice fumatul in spatiile publice inchise, in spatiile inchise de la locul de munca, la locurile de joaca pentru copii, in unitatile sanitare, de invatamant, precum si cele destinate protectiei si asistentei copilului.

 Sursa: Agerpres

Foto: facebook.com/Cafeneaua-Artistilor-ArtCafe

coroana pentru fumat

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279