POLITICA

Au fost ”pentru”, acum vor sa schimbe legea. Cum au votat liberalii sibieni legea alegerii primarilor intr-un singur tur

Au fost ”pentru”, acum vor sa schimbe legea. Cum au votat liberalii sibieni legea alegerii primarilor intr-un singur tur

deputati pnl sibiu

Una din legile care agita cel mai mult scena politica romaneasca in aceasta perioada este cea care prevede alegerea primarilor intr-un singur tur si a presedintelui Consiliului judetean, prin vot indirect. PNL incearca acum sa determine revenirea la doua tururi de scrutin insa, in mai 2015, niciun deputat de Sibiu nu a votat impotriva actualei forme a legii.

Potrivit raportului privind votul electronic de pe site-ul oficial al Camerei Deputatilor, din cei 8 deputati de Sibiu (Mircea Cazan, Raluca Turcan, Gheorghe Roman, Ioan Tamaian – PNL; Ioan Axente, Gheorghe Fraticiu și Iacob Puscas – PSD si Ovidiu Gant – FDGR), niciunul nu a vrut ca la alegerile din 5 iunie 2016, primarii sa fie alesi in doua tururi. Nici macar cei ai PNL Sibiu care, in cea mai fericita situatie, s-au abtinut.

Ales in 2012 pe listele USL, din partea PSD (dupa ce a parasit fostul PDL), medieseanul Gheorghe Roman era, la momentul votului, in tabara social-democrata. Astfel ca, el a votat in linia partidului, pentru actuala forma a legii. Dupa numai o luna insa, el a parasit PSD, trecand la PNL, partid din partea caruia va candida pentru functia de primar al Mediasului, penste doar cateva luni.

Nici macar co-presedintii PNL Sibiu nu au votat, in 6 mai 2015, impotriva alegerii primarilor intr-un singur tur. Daca Mircea Cazan nici macar nu a fost prezent la vot, Raluca Turcan s-a abtinut. La fel a facut-o si reprezentantul minoritatii germane, Ovidiu Gant. In schimb, Ioan Tamaian a votat cot la cot cu colegii din PSD.

In ceea ce-i priveste pe Ioan Axente, Gheorghe Fraticiu si Iacob Puscas (PSD Sibiu), acestia au votat DA, asa cum era de asteptat.

Per total, din cei 80 de deputati PNL, 54 au fost de acord cu legea propusa de PSD, 14 au votat impotriva, 9 s-au abtinut iar 3 au absentat.

Vezi aici cum a votat fiecare deputat.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309