ACTUALITATE

Au inceput lucrarile pe autostrada demolata. Ministerul a anuntat noul termen de finalizare

Au inceput lucrarile pe autostrada demolata. Ministerul a anuntat noul termen de finalizare

A1 sibiu-orastie, lucrari

Inchisa la inceputul lunii septembrie pentru o perioada de “aproximativ o luna si jumatate” dupa cum anunta CNADNR, Autostrada Sibiu-Orastie nu va fi gata mai devreme de luna decembrie, in conditiile in care, reparatiile la tronsonul Saliste-Cunta abia au demarat.

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a vizitat saptamana trecuta santierul autostrazii Sibiu-Orastie si a anuntat ca l-a convocat la Bucuresti pe constructorul autostrazii Sibiu-Orastie, de la care asteapta solutii si un calendar al lucrarilor pentru remedierea problemelor.

O portiune de 200 de metri din Autostrada Sibiu-Orastie, aflata in zona kilometrului 60 si deschisa in noiembrie 2014, va fi demolata si refacuta complet pe cheltuiala antreprenorului, din cauza unor probleme la fundatie cauzate de infiltratii, estimadu-se ca lucrarile vor fi gata in decembrie.

Concluzia apare intr-un raport al Companiei de Autostrazi, in care specialistii Directiei Calitate solicita demolarea si refacerea unei sectiuni din Autostrada Sibiu-Orastie.

In raportul specialistilor CNADNR se arata ca fundatia autostrazii nu a fost executata corect si cu materialele prevazute in proiect, iar in zona kilometrului 60+600 metri exista infiltratii de apa la o adancime de 8-10 metri.

„Ca urmare (a problemelor constatate – n.r.) solicitam extinderea investigatiilor din corpul autostrazii pe o lungime corespunzatoare in stanga si in dreapta zonei de la kilometrul 60+600 metri pana la eliminarea din fundatie a argilei contractile si realizarea corpului autostrazii pe o fundatie sanatoasa”, concluzioneaza specialistii companiei de drumuri.

Sursele citate arata ca demolarea si refacerea autostrazii vor avea loc „pe o lungime de aproximativ 200 de metri”, pe cheltuiala antreprenorului, iar lucrarile ar urma sa fie finalizate in decembrie, cand autostrada va fi redeschisa circulatiei.

Incepand cu data 7 septembrie, CNADNR a restrictionat total traficul rutier intre nodul rutier Saliste (km 270+020) si nodul rutier Cunta (km 292+455).

Sursa/foto: Mediafax


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349