ADMINISTRATIE

Au inceput pregatirile pentru alegerile europarlamentare

Au inceput pregatirile pentru alegerile europarlamentare

Primaria Sibiu a inceput deja pregatirile pentru alegerile europarlamentare, administratiei locale revenindu-i obligatii care privesc logistica si actualizarea listelor electorale permanente care contin persoanele cu drept de vot.cabine de vot

Primaria Sibiu opereaza pe tot parcursul anului modificarile care survin in populatia cu drept de vot din municipiul Sibiu. Astfel, persoanele decedate sunt scoase de pe aceste liste, in baza documentelor specificate in legislatie. De asemenea, sunt scoase de pe listele electorale permanente persoanele care si-au pierdut dreptul de vot ca urmare a unei condamnari sau ca urmare a impunerii unei interdictii.

Pentru a verifica daca sunt sau nu inscrisi pe aceste liste electorale permanente, sibienii au dreptul conform legii sa consulte listele electorale permamente la sediul Primariei Municipiului Sibiu, camera 112. In cazul in care se constata omisiuni, inscrieri gresite sau erori in aceste liste, cetatenii in cauza pot face o adresa scrisa in acest sens catre Primaria Sibiu, aceasta urmand sa fie insotita de o copie dupa documentul de identitate. In total pe listele electorale permante sunt inscrise in prezent 143.941 persoane cu drept de vot.

De asemenea, cetatenii straini care au domiciliul sau resedinta in municipiul Sibiu se pot adresa Primariei Sibiu prin intermediul unei cereri scrise pentru a fi inscrisi pe listele electorale permanente. Formularele tip pentru cerere se gasesc la Centrul de Informatii pentru Cetateni. Cererea va fi insotita de un document de identitate si trebuie transmisa Primariei Sibiu pana in data de 26 martie 2014, asa cum prevede legislatia.

In ceea ce priveste logistica acestor alegeri, Primaria a efectuat deja si a fost emisa Dispozitia primarului municipiului Sibiu pentru delimitarea sectiilor de votare. In municipiul Sibiu au fost astfel delimitate 105 sectii de votare. In plus, se vor oganiza inca cinci sectii de votare suplimentare pentru alegatorii comunitari in Gara Sibiu, in camine studentesti din Vasile Aaron, in Aeroportul International Sibiu si in Autogara Turnisor.

Administratia locala se va ingriji in urmatoarea perioada de amenajarea sectiilor de votare si dotarea acestora.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349