SPORT

Au inceput Zilele Baschetului la Sibiu!

Au inceput Zilele Baschetului la Sibiu!

Au inceput Zilele Baschetului la Sibiu!2

Zilele Baschetului de la Sibiu au inceput, in cele trei zile dedicate iubitorilor si sustinatorului sportului cu inel, organizatorii au pregatit nu mai putin de trei zile de premiere.

Joi, in prima zi a evenimentului, va avea loc prima demonstratie de baschet la inaltime din tara noastra. Antrenorul echipei nationale a Romaniei, Marcel Tenter, a acceptat provocarea si va tine o lectie deschisa, pe acoperisul corpului nou al bibliotecii din Parcul Astra. Evenimentul este programat la ora 14.00, iar printre norocosii care vor avea parte de o lectie de baschet din partea antrenorului Nationalei se numara patru tineri selectati in urma unui concurs desfasurat pe reteaua de socializare facebook.

“Baschetul este de atata timp la inaltime in orasul nostru, asa ca ne-am folosit de acest pretext pentru a organiza primul meci de baschet pe acoperisul unei cladiri din Sibiu. Am cautat zeci de variante, de acoperisuri, pana sa gasim unul care sa se potriveasca cu standardele impuse de noi. Ȋn final, am ales terasa bibliotecii Astra. Structura terasei asigura siguranta participantilor, siguranta care va fi crescuta prin montarea unei plase de protectie care va impiedica ajungerea mingii pe trotuarul din fata bibliotecii”, explica presedintele Asociatiei Al 6-lea Jucator, Claudiu Hila.

Sambata, 23 august, invitatul special al editiei 2014, Virgil Stanescu, va face un antrenament cu public si va acorda autografe fanilor acestui sport. Evenimentul va avea loc in parcarea Shopping City. Imediat dupa sesiunea de autografe, va avea loc o tragere la sorti, in urma careia doi norocosi vor fi premiati cu vouchere in valoare a cate 100 de lei, pe care le pot folosi in magazinul Decathlon. De premii in vouchere de la Decathlon vor avea parte cate doi spectatori si la finalele programata sambata, 24 august. Tot sambata CSU Sibiu va avea prima intalire cu fanii, in cadrul sesiunii de autografe de la ora 17.00.

Un premiu inedit – la masa cu Virgil Stanescu – va fi oferit sambata, la ora 13.00. Castigatorul va lua masa in compania unei legende a baschetului romanesc – fostul capitan al Nationalei si actualul vice-presedinte al Federatiei Romane de Baschet, Virgil Stanescu.

Dumica, in ziua finalelor, la ora 11.30, iubitorii baschetului au parte de o noua premiera – concursul traditional organizat la meciurile de acasa ale echipei locale, CSU Sibiu, “Aruncarea de milioane”, se muta pe platforma… unui TIR! Amatorii de baschet trebuie sa nimereasca un cos de baschet amplasat intr-un TIR in miscare. Castigatorul concursului va fi premiat de Shopping City si Pall-Ex Romania.
Meciurile din competitia de streetball vor avea loc in Parcul Tineretului, in parcarea Shopping City si in Parcul Sub Arini. In cazul in care vremea va fi nefavorabila actiunile vor avea loc in sala CSS Sibiu de la Teatru.

Zilele baschetului la Sibiu cuprind meciuri de streetball, workshop-uri si concursuri destinate iubitorilor de baschet. Evenimentul este organizat de Asociatia Al 6-lea Jucator. Competitia se va desfasura in perioada 22-24 august. Categoriile de varsta, masculin si feminin, la care echipele vor concura sunt: U12; U14; U18, OPEN si +35, premiile fiind de peste 3.000 de euro.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349