EVENIMENT

Au trecut vremurile de altadata! Un cioban din Sibiu isi lumineaza stana folosind ENERGIA SOLARA!

Au trecut vremurile de altadata! Un cioban din Sibiu isi lumineaza stana folosind ENERGIA SOLARA!

Au trecut vremurile de altadata! Un cioban din Sibiu isi lumineaza stana folosind ENERGIA SOLARA!2

Au trecut vremurile de altadata cand ciobanii foloseau felinare sau lanterne pentru a lumina stanele. Un cioban din Sibiu a gasit solutia moderna pentru a-si lumina stana: energia solara.

Ciobanul a inteles ca tehnologia ii poate face viata mult mai usoara. Pana acum, a montat 18 becuri, dar si cateva prize. Ghita Voicu si baiatul lui au grija de 1000 de oi, asa ca au mult de munca.

”Aceasta ideea mi-a venit din necesitate. Aici in camp nu avem o sursa de lumina si nu mai umblam cu lanterne si felinare. Acum aprindem becurile si e foarte necesar”, a spus ciobanul.

”De cand cu panourile solare putem prelucra casul, telemeaua pana noaptea tarziu cand pana acum faceam, la lampas, la lumanare trebuia sa ne grabim sa nu ne prinda noaptea. Acum putem face branza si noaptea. Pana acum faceam la lumanare. Daca ne prindea noaptea era problema. E mult mai bine acum. Nu ne mai grabeste nimeni si avem lumina tot timpul”, a povestit ciobanul.

Si sotia ciobanului se bucura ca acum nu mai trebuie sa se grabeasca sa termine mancarea ca sa nu o prinda noaptea.

Ciobanul spune ca in aceasta toamna vrea sa isi mai cumpere un panou solar pentru a putea sa aduca la stana si un frigider, dar si alte accesorii care sa le faca viata mai usoara.

Ideea baciului sibian a starnit interesul si altor oieri din Marginimea Sibiului, care acum vor si ei sa apeleze la sistemul cu panouri fotovoltaice.

Sursa: b1.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279